Indulhat a gyerekeken való tesztelés

2009. augusztus 05. 16:52

Veszprémben a megyei kórházban felkészültek az újinfluenza elleni oltóanyag gyerekeken történő tesztelésére, csak az engedélyre várnak.

2009. augusztus 05. 16:52

- Készen állunk, reményeink szerint napokon belül elkezdődhetnek a próbaoltások. Száz önkéntesen kell kipróbálni az új vakcinát, jól haladunk a toborzással – mondta dr. Tóth Árpád, orvosigazgató. A megyei kórházban tesztelik majd a gyerekeken az újinfluenza elleni oltóanyagot. Az intézmény főigazgatóját dr. Rácz Jenőt az oltóanyag gyártója, az Omninvest kereste meg. Az oltásokat a kórházban végzik majd el, a kísérlet nyomon követésében a szülők beleegyezésével jelentkező önkéntes gyermekek háziorvosai is részt vesznek.

A szigorú szabályok miatt kizárható, hogy a tesztelésnek komolyabb kockázata lenne a gyermekek egészségére nézve. Ahogzy az Országos Gyógyszerészeti Intézet írásos engedélyére megérkezik, azonnal megkezdik az oltásokat. A megyei kórházban egyelőre a gyermekgyógyászati kísérletek folynak majd, de az intézmény vezetése jelentkezett a vakcina felnőtt tesztelésére is.

Már toborozzák az önkénteseket - napokon belül megkezdhetik az oltásokat (naplo-online.hu)

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!