Kell-e nekünk a kötelező védőoltás?

2021. december 10. 10:53

Nem egyértelmű, hogy ez az intézkedés szükséges és arányos mértékben korlátozza-e az alapvető emberi jogokat.

2021. december 10. 10:53
null
Karsánszky Ferenc
Azonnali.hu

„Az osztrák politika már letette a voksát a koronavírus elleni általános oltási kötelezettség bevezetése mellett, és a németek is mérlegelik. Azonban egyáltalán nem egyértelmű, hogy ez az intézkedés szükséges és arányos mértékben korlátozza-e az alapvető emberi jogokat vagy túlterjeszkedik ezeken a határokon.

Nagyjából eldőlt, hogy Ausztria február elején bevezeti az általános oltási kötelezettséget, melynek elmulasztását akár évi 7200 euróval is büntetni szándékoznak.

Ugyan a részleteket csak most fogják kidolgozni, a kormánypártok és az ellenzék – a Szabadságpárt kivételével – egységes abban, hogy nem látnak más eszközt az egészségügy tartós tehermentesítéséhez és a lezárások ördögi köréből való kitöréshez.

Az országban nagy a felháborodás, több tízezres tüntetéseket tartanak számos városban, a sajtóban viszont nem nagyon tapasztalhatjuk a közéleti vitát, nagyjából mindenhol pozitív támogatást kap az intézkedés és nem jelennek meg ellenvélemények.

Máshogy van ez Németországban, ahol az osztrákokon felbuzdulva a frissen megválasztott, a szocdemek, a zöldek és a szabaddemokraták alkotta „jelzőlámpa-koalíció” szintén bejelentette, hogy ők is mérlegelik az oltási kötelezettség bevezetését. Itt azonban elindult érdemi társadalmi vita a kérdésről, cikkek jelennek meg pro és kontra.

Mindkét országban azzal támasztják alá a kötelező oltás bevezetését, hogy nem áll rendelkezésre más eszköz ahhoz, hogy az egészségügyi kapacitások terheltségét tartósan enyhíteni tudják.”

Nyitókép: MTI/Varga György

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kronwav
2021. december 10. 19:44
Teljesen egyértelmű, hogy szükségtelen és aránytalan módon korlátozza az alapvető emberi jogokat. Nincs mit ezen hümmögni, bármily művelt független filozófus bácsit is játszik a szerző. Főleg a láthatólag saját maguk hóhérjait játszó németek és osztrákok példaként való emlegetése is amolyan 80-as, 90-es évekből visszamaradt nosztalgia, hogy ők bármiben is követendők lennének. Mert 40 évnyi kommunista diktatúrával kevesebbet kellett átélniük mint nekünk magyaroknak. S végül mégis hálásak lehetünk a sorsnak, mert a nyugati jólét kiölte a maradék életösztönt is belőlük. Belőlünk csak egy hajszálnyit kevésbé a kommunista terror. Talán ez a hajszál kell majd az emberiség túléléséhez és az igazság győzelméhez.
balbako_
2021. december 10. 16:44
Érdekes, hogy az én emberi jogaimat leszarják, mert utálom a maszkot, de néhány barom miatt hordanom kell. Dög unalmas már, hogy könyörögni kell nekik, hogy ne dögöljenek meg feleslegesen és ők dafke nem oltatnak.
patkánynak sem nevezhető férgek
2021. december 10. 16:32
Amúgy az is vicces, hogy a szájbabaszott kormány kötelezi a tanárokat vagy a rendőröket az oltásra, de a tisztelt képviselő maga dönt, hogy kéri-e vagy sem. Vastaps!
Box Hill
2021. december 10. 15:49
Hogy kell-e? A gyerekeink 12 darabot kapnak eleve.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!