Mellékhatás

2021. október 31. 14:00

Ezrek, tízezrek dönthetnek majd arról, kinek lesz kötelező az oltás és kinek nem.

2021. október 31. 14:00
null
Boda András
Népszava

„Azt eddig is sejtettük, hogy a járványügyi szakértők országa vagyunk, most viszont már hivatalos papírunk is van erről. Az Orbán-kabinet ugyanis ezt foglalta kormányrendeletbe, amikor úgy határozott: ezrek, tízezrek dönthetnek majd arról, kinek lesz kötelező az oltás és kinek nem.

Talán könnyebb is felsorolni azt, hogy ki nem dönt ezután a kötelező oltásról. Nem dönt például a pandémia kezdete óta láthatatlan egészségügyért felelős államtitkárság. Nem dönt a belügyminisztérium, amely szép lassan átveszi az egészségügyért is felelős tárca vonatkozó feladatait. Nem dönt a népegészségügyi központ, de még a negyedik hullám idejére eltűnt országos tisztifőorvos sem. Döntenek viszont a munkáltatók: közgazdászok, jogászok, menedzserek, mérnökök, pedagógusok, nyolc általánossal ügyesen vállalkozók, jó esetben orvosok, netán cégbirodalmat építő gázszerelők határoznak majd arról, hogy kinek lesz kötelező beoltatnia magát, ha továbbra is dolgozni szeretne. A felelős álláspont kialakításában azzal is segíti a kormány a munkáltatókat, hogy nem befolyásolja őket tényekkel, járvány- és oltásügyi tapasztalatokkal, halálozási adatokkal. Azokat továbbra is titkolja.”

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2021. október 31. 19:33
ló....
Járványfigyelő
2021. október 31. 19:07
E remek kis írás eszmei mondanivalója: óóóbáán.
zsanett-kúnrum
2021. október 31. 18:18
Birom az ilyen okos szarjankókat, mert a barom oltatlanok elfelejtik, hogy az oltakozók miatt élhettek sunyiban oltas nélkül, eddig, mostantól viszont nyasgem a pofájukba.
Nehidd El
2021. október 31. 15:51
A moslékos propagandista csak nem tud leállni az oltásellenes uszítással: most már a nyugati oltásoknál is megpróbálják pariba állítani a mellékhatásokat a fertőzés (halálos) kockázataival. Egy dolog, hogy rohadjon meg az ilyen ember családostul, meg egymást ijesztgessék halálba a pártaktíva gyűlésein, de szerintem még büntetőeljárást is lehetne indítani ellene a védekezés akadályozásáért.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!