Dömötör Csaba az uniós csatlakozásról: Nem ilyen Európai Unióról álmodtunk! (VIDEÓ)

2024. május 01. 12:38

Az államtitkár szerint az „Egység a sokféleségben szlogen ma már sehol sincs”.

2024. május 01. 12:38

Nyitókép: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára egy videóbejegyzésben idézte fel, hogy húsz évvel ezelőtt „nagy lelkesedésel vártuk az uniós tagságot”.

„Sokan éreztük úgy, fontos szerepe lehet abban, hogy 

egy tragédiákkal terhelt 20. század után a 21. század már a magyarok évszázada lesz” 

– folytatta.

Elhangzott, hogy abban az időben az uniós tagság a nagyobb jólét ígérete is volt. „Olyan évszázadok után, amikor rendre a fejünk fölött kötöttek alkukat, – sokszor rólunk – úgy érezhettük, hogy végre egyenrangú tagok lehetünk”.

Dömötör ezután kijelentette, hogy„sok minden változott azóta”, majd tett arra egy próbát, hogy összefoglalja 20 év tapasztalatát. A politikus leszögezte:

Nem ilyen Európai Unióról álmodtunk!

Azt hittük, olyan közösséghez csatlakozunk, amely elismeri az őt alkotó nemzetek sokszínűségét”.

Ezt is ajánljuk a témában

»Egység a sokféleségben« – valahogy így hangzott a szlogen. Ennek mára nyoma sincs. Olyannyira, hogy 

sokan a nemzetek létjogosultságát is megkérdőjelezik,

a kisebbségi véleményt pedig üldözik” – ismertette a napjainkban uralkodó állapotokat.

„Kereszténydemokrata politikát már foltjaiban is alig látni”

Dömötör Csaba arra is kitért, hogy úgy gondolták, hogy „az EU továbbra is épít majd a keresztény hagyományokra, azokra, amelyek a nehezebb időszakokban is megtartották Európát. 

Ehelyett a kereszténydemokrata politikát már foltjaiban is alig látni.

Elég, ha megnézünk egy tetszőleges családpolitikai vitát az EP-ben” – hívta fel a figyelmet a fideszes politikus.

A vonatkozó videóüzenetet alább tekintheti meg:

 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lendvaiildiko
2024. május 01. 18:01
Én 20 évvel ezelőtt nem álmodoztam a zunióról, hanem NEM-mel szavaztam. Nagyon sajnálom, hogy a magyarság megfeledkezett arról, hogy a török kiverését követően Budára, csak katolikus és német költözhetett, később az akkori irányított migrációval tudatosan telepítettek be német, szlovák, román, szerb, horvát lakosságot, akivel alapvetően nem sok baj adódott évszázadokon át, de a Habsburgok tudatos célja a magyarság megtörése volt és most is az. Délvidékre, Bánságba, Bánátba sokáig magyar a lábát nem tehette be. Olasz papokat küldtek Moldvába, a románok egy részét görög katolikussá tették, jezsuiták képezték ki a neves román papokat, tudósokat, akik rájöttek a római eredetre, felhagytak a cirill ABC-vel. A protestáns üldözések, Rákóczi, Thököly küzdelmei, nem tették óvatossá a magyarokat. A mai napig a Habsburg történet írás (kicsit marxistázott) változata a domináns, nem épül be a nemzet tudatába a felfüggetlen ERDÉLY történet írása, (gondoljunk most a 30 éves háborúra). Beleléptünk...
ekeke1
2024. május 01. 14:41
auditorium És a paradoxon hogy közben nyugati módon alig dolgozik valaki,... Ha azt látnám, hogy legalább a saját közegükben, a saját életterükben olyanok amilyeneknek állítólag az országot szeretnék látni... De lószart. Mindegyik lop, csal, hazudik, ahol csak éri...aztán végül oda lyukadnak ki hogy ezért is a Fidesz a hibás. Adják és kérjél számlát, ráadásul valós értékekről, vazze. Viselkedj civilizáltan. Ne old meg okosba, ne próbáld a rokonságoddal, ismerőseiddel, kapcsolati hálóddal elérni az un. jobb életet. Dolgozzál mintha csak Nyugaton lennél. Ha idáig eljutnának, már jobb lenne mindannyiunknak.
auditorium
2024. május 01. 14:12
A külföldi turisták benyomása a mai Magyarországról nem rossz, hacsak nem mint antifák vagy fizetett, lejárató médiaworkerek érkeznek Bp-re. Azt mondják, nem élhetnek olyan rosszul a magyar polgárok, hatalmas a forgalom midenütt, 4 millió autót tart számon a hivatalos statisztika egy 9,5 milliós országban. A bevásárlóközpontok mélygarázsaiban olyan luxus terepjáró Mercédeszek, BMW-k, Maserátik, Porsche-ok sorakoznak, h. a jámbor nyugati dolgozó elszégyelli magát, mert neki csak egy DACIAra, SUZUKIra, PANDA-ra futja és drága a benzin és a sztráda. Asztalt kell rendelni éttermekben, mert nincs szabad hely. Tele vannak a wellness-szállók is. LAS VEGAStól THAIFÖLDIG mindenütt lehet magyar turistával találkozni. A bécsi Schwechat rep.téren pedig jómódú magyarok repülnek messze tájakra, nekik nem kell a hazai low cost-járat. Ez sem a nyomornak a jele éppen. A lakosok 95 %-ának van öröklakása v. háza, ill. nyaralója v. telke. A gazdag nyugati országokban 45%-os az arány.
orrban
2024. május 01. 14:08
orrban ekeke1 2024. május 01. 14:07 A 10 gyerekes naplopó cigany hamarabb fog lemondani a családi pótlékról meg a segélyről mit a parazita tolvaj fajtád az Uniós segélyröl:DDDDDDDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!