A magyar közegészségügy utolsó lehelete is elszállhat most, ha hagyjuk

2020. szeptember 14. 10:05

A mélyrepülés itt nem fog megállni.

2020. szeptember 14. 10:05
Tóth Csaba Tibor
Tóth Csaba Tibor
Mérce

„A sürgősségi ellátás megsarcolása egyenlő azzal, mint amikor a megszálló hadsereg elől a teljes katonai törzs, az összes tiszt és altiszt járművekbe ülve azonnal dezertál sorsára hagyván minden közkatonát, miközben a hatékonyabb fegyvereket és harckocsikat igyekszik elvontatni és saját célra megmenteni. Tehát a dezertálás legaljasabb módjával.

Ha pedig ez a rendszer ilyesmire valóban képes, akkor bizony valóban »készüljetek«, mert a mélyrepülés itt nem fog megállni.
És íme, immár alig emlékszünk arra, hogy éppen Orbán Viktor, a Fidesz és a kereszténydemokraták védték meg egyszer az egészségügyet, 2008-ban, egy fenyegető és lopakodó privatizációs tervtől, általános, szociális népszavazással. Akármit is gondolt akkoriban a hozzám hasonló ifjú szavazó a magyar jobboldalról, ezt a törekvést és kampány akkor csupán lelkesen támogatni tudta, és büszke is lehetett a referendumon leadott szavazatára.

A legrútabb árulást éppen most követik el magyarok százezrei, milliói ellen, hiszen, a ránk bizonyosa elkövetkező válság közepén nekiállni és részben fizetőssé tenni az intenzív osztályokat éppen ezzel egyenlő. Csak az a pillanat hasonlítható hozzá, amikor 2012-ben ugyanezek az emberek az új Munka Törvénykönyvében a szakszervezetek gerincének eltörésével »hálálták meg« azt, hogy például a vasutasok korábbi »gördülő sztrájkjából« remek politikai tőkét kovácsolhattak korábban.

És noha fontos, hogy minden magyar, mindenkor szenvedélyesen kiálljon kultúránk, színjátszásunk végső lerombolási kísérlete ellen, ugyanilyen fontos lenne, hogy ebből a szörnyű rendeletből mégse legyen semmi, hogy vonják vissza, hogy a fellázadt bakák azért mégis vegyék körbe valahogyan menekülő vezérkart.

Minderre akár egy új »szociális népszavazás« is utolsó, elkeseredett, mégis kiváló eszköz lenne, akkor talán szembesülnének vele, mit műveltek most.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 56 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
123321
2020. szeptember 15. 08:39
itt már csak a vizitdíj segíthet
ilkaildiko
2020. szeptember 14. 23:40
Még 1 balf@sz riogat. Dr Balf@sz Tóth Csaba Tibor! Támadás! https://www.youtube.com/watch?v=cxRW4-DriOU
nyugalom
2020. szeptember 14. 18:47
ki ez a barom? Egyébként mindegy, aljas!
Magnólia
2020. szeptember 14. 15:53
Kicsi mércés, aki nem fizet be a közösbe, miért is akar kivenni belőle? Egy megoldás az "ellátatlan millikókból" csak fogjál meg ötöt, és havonta utald át a 7.710.-/főt a NAV megfelelő számlaszámára a megfelelő adóazonosító számra. De a TB-nél nagyon szívesen eligazítanak, hogy mik a teendők.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!