Sikeres szereplés az európai miniolimpián

2023. július 05. 22:59

Sportolóink harmincnyolc érmet és öt olimpiai kvótát szereztek a III. Európai játékokon.

2023. július 05. 22:59
null

 

Csisztu Zsuzsa és Pálfy Dániel Ábel írása a Mandiner hetilapban.

Tíz arany-, tíz ezüst- és tizennyolc bronzérem – ez a magyar sportolók eredménye a Krakkóban rendezett 2023-as európai játékokon. A magyar küldöttség a nyolcadik helyen végzett az éremtáblázaton, olyan országokat megelőzve, mint Törökország, Románia vagy Svájc. Sportolóink harmincnyolc érmet szereztek, annyit, mint a két korábbi európai játékokon összesen.

A coubertini olimpiai eszmeiség azért mégiscsak ehhez a kontinenshez köthető”

Az európai játékok 2012-ben az Európai Olimpiai Bizottság által életre hívott multisport-versenysorozat, amelyen negyvennyolc ország csapatai huszonkilenc sportágban vesznek részt, köztük olyanokban, mint a szumó, a teqball, a padel vagy épp a rögbi. 2015-ben Baku, 2019-ben Minszk, idén pedig Krakkó és tizenkét további lengyelországi helyszín adott otthont az eseménynek. Sportolóink, összesen 180-an, huszonnyolc sportágban képviselték Magyarországot. Mindenképp sikeresnek mondható a magyar csapat szereplése, hiszen az érmek mellett öt olimpiai kvótát is szereztünk. Öttusában Gulyás Michelle és Bőhm Csaba, ökölvívásban két bronzérmesünk, Hámori Luca és Kovács Richárd, sportlövészetben pedig Pekler Zalán szerezte meg a jogot, hogy induljon a jövő évi párizsi ötkarikás játékokon. Hámori Luca eredménye sporttörténelmi: személyében első alkalommal szerepel majd olimpián magyar női ökölvívó.

Ez a tartalom csak előfizetők részére elérhető.
Már előfizetőnk?

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!