Majom és krokodil a Mona Lisán

2011. december 07. 09:56

Rejtett állatképeket fedezett fel Leonardo da Vinci Mona Lisáján egy olasz festő, aki szerint teljesen újra kell értékelni a világ leghíresebb festményét, az ugyanis az irigységről szól.

2011. december 07. 09:56

Ron Piccirillo olasz festő egy oroszlán, egy majom és egy bivaly fejét vélte felfedeztni a Mona Lisán, de egy krokodilt vagy kígyót is talált úgy, hogy a festményt elforgatta kilencven fokkal. Szerinte teljesen újra kell értékelni a világ leghíresebb festményét, az ugyanis az irigységről szól: Piccirillo áttanulmányozta Leonardo naplóját, és rábukkant egy szerinte megvilágosító erejű részre.

 
Ez a rész az irigység megfestéséhez ad instrukciókat, és egy oroszlánról is szó van benne – innentől pedig már minden utasításnak könnyen megtalálta a megfelelőjét a Mona Lisán. Egyik kiemelkedő felfedezése például az, hogy a képen látható hölgy jobb keze furcsán kifelé fordul, da Vinci pedig a naplójában azt írja: az irigység kezének megvető mozdulatot kell tennie az ég felé, mert ha tudná, Isten ellen használná az erejét.
 
Piccirillo hasonló rejtett alakokra bukkant Tiziano és Raffaello festményein is. Elmondása szerint tehát nemcsak a Mona Lisát kell újra megvizsgálni és átértékelni, hanem az egész reneszánsz művészetet.

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szedlacsek
2011. december 10. 21:07
Ne a fenti képen keressék, hanem a második linken, a Telegraph-on nézzék meg a bal és jobb oldalon a helyekben. Jó fantázia kell hozzá, az biztos, én pl. nem krokodilt, hanem kutyát látok. És ha sokat nézem a felhőket, azokban is szoktam mindig valamit látni. Akkor én is kutató vagyok?
kesztió
2011. december 09. 18:18
Egy már eleve pocsék digitális reprodukció pixelesre nagyított változatának JPEG-tömörítési anomáliáit nem látja véletlenül valaki a képen?
GY. F.űegér
2011. december 08. 12:13
A hídon meg ott sétál Fluor Tomi, láttátok?
GY. F.űegér
2011. december 08. 12:02
Én halott embereket látok.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!