Őrült ötlet Kijevből: lengyel légvédelemmel védetnék Ukrajna nyugati részét

2024. április 29. 15:09

Úgy tűnik, az ukránok minden gátlásukat levetették, és akár nyíltan be is hurcolnák Lengyelországot a konfliktusba.

2024. április 29. 15:09
null

Nyitókép: Bernd Von Jutrczenka / DPA / AFP

A Kyiv Independent Ilja Jevlas ukrán légvédelmi szóvivő szavait idézi, aki egészen elképesztő ötlettel állt elő: 

szerinte Lengyelország légvédelme lényegében képes megvédeni Ukrajna nyugati részeit, mindehhez „csak politikai akarat kell”.

A lap szerint mindezt az is indokolja, hogy számos, Ukrajna nyugati területét célzó orosz rakéta közelítette meg Lengyelországot, április 27-én például a lengyel határtól alig 15 kilométerre csapódott a földbe egy rakéta, amellyel a lvivi járást célozták 

Elméletileg és gyakorlatilag is képes lenne Lengyelország ezt megoldani, hiszen nagy hatótávolságú védelmi rendszerekkel, egész konkrétan Patriotokkal rendelkeznek. A téma már felvetődött a diplomáciai szolgálatainkon”

– fogalmazott Jevlas, hozzátéve, hogy egy ilyen lépés lehetővé tenné Ukrajna számára azt, hogy a frontvonalon történő orosz bombázásokat próbálja meg elhárítani. 

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szabadabb
2024. április 30. 00:01
:D ÉS akkor már legyenek olyan jófejek és fizessék a millió dolláros rakétákat amiket a patriot KETTESÉVEL lő ki egy balfasz drónra is... Mostanában napi 30 ... kéne hogy ne kelljen zselének felelősséget vállalni az idén.... még... Nie taki barzo dobre pomis ;)
figyelő4322
2024. április 29. 22:16
hegyivadász 2024. április 29. 15:48 "Én már a háború kezdetén megírtam, hogy Kárpátalja védelmét szívesen átvesszük..." EZ szerintem is jó ötlet és gondolom a magyar kormánynak is elfogadható lenne! Így még a a Zselé kérése a lengyelekhez is hasonlóképpen módosulhatna. Tehát a lengyelek bevonulnának a nyugati területekre, mi meg a Kárpátaljára. Szerintem 99%-ra biztosak lehetünk, hogy Oroszország elismerné ezeket a területeket mint az emlitett 2 ország része. Még a az EU és NATO is jól járna, mert ezek a területek benne maradnának ezekben a szervezetekben. Ilyen megoldás elkerülné, hogy a ruszkik rátegyék a kezüket EGÉSZ Ukrajnára. Ja, hogy a Zselé ehhez mit szólna? Nem sokat, ha a 'hatalmasok', amelyektől függ, ráparancsolnának!
irondome
2024. április 29. 22:02
Ha már mi elveszünk, vesszen mindenki, ugye???? Sajnos azonban annyira agyament szinte mindegyik európai vezető, hogy komoly veszélye van egy kollektív öngyilkosságba való belefutásnak. De Isten óvjon ettől!
2024. április 29. 21:32 Szerkesztve
Nincs mese, igazi nagy dobáv lenne a külhoni honvédelem egy másik hon védelmére. Átlő a lengyel, visszalő az orosz, eltalál egy USA tábort, Amerika alig várja... (ad ab szúrd el őrület)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!