Demkó Attila: Egy tény, Robert Fico nem számított az európai fővonal részének

2024. május 15. 16:42

A szakértő szerint a merénylet a politikai polarizációt az egész kontinensen, sőt a teljes nyugati világban növelni fogja.

2024. május 15. 16:42
null

Nyitókép: MTI/EPA/Martin Divisek

Ahogy mi is beszámoltunk róla, Robert Fico szlovák kormányfő ellen merényletet követtek el. Sajtóinformációk szerint a szlovák kormányfőt a gyomrán és a mellkasán érte találat. A feltételezett elkövetőt őrizetbe vették. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az esetről Demkó Attila is kifejtette véleményét Facebook-oldalán. A biztonságpolitikai szakértő szerint ugyan nem tudni egyelőre, hogy ki és miért lőtt rá Robert Ficora nyitrabányán, de az biztos, hogy 

a politikai polarizációt az egész kontinensen, sőt a teljes nyugati világban növelni fogja. 

Demkó szerint az összeesküvés-elméleteknek tág teret ad egy ilyen esemény – mindenki azt hisz majd, amit akar.

„Egy tény, Robert Fico nem számított az európai fővonal részének. 2015-ben ellenállt a progresszív fővonalnak a migránsválság idején, és támadások kereszttüzébe került. Addig »rendben volt« nacionalizmusa az európai baloldal és a liberálisok számára, amíg »csak« a magyarok ellen irányult, amint a migráció kérdésében ellenállt, a pad szélére került. A »szalonból« végül Ukrajna miatt dobták ki. Ha lesznek összeesküvés elméletek, vélhetően Ukrajnával kapcsolatos álláspontja miatt lesznek. Az elkövetőt elfogták – legalább ennyi támpont van/lesz” – olvasható az MCC Geopolitikai Műhelyének vezetőjének bejegyzésében.

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. május 15. 19:18
Demkó bizonytalanságot mímelt, miközben négy-kilences tisztaságig tudta, hogy mely körbe tartozhat a terrorista merénylő... -igaz, az ő helyzetében úgymond, kötelező az óvatosság..!
Tuners
2024. május 15. 18:58
Azért a mai események után a mandiner fórumára ráférne egy kurvanagy-takarítás. Ideális esetben TEK által. Oké hogy szabad véleménnyilvánítás meg minden, de van egy határ …
Akitlosz
2024. május 15. 18:51
"Demkó szerint mindenki azt hisz majd, amit akar." Igazi szakértő a fickó, mindig érdemes olvasni a véleményét. Ugye?
Bp1964
2024. május 15. 18:42
@Novicsok-5 2024. május 15. 16:59 Hazáruló féreg lennél, ha akárki fizetne neked. De te csak a kancsal pedofil jenkibuzi seggéből kinyalt fosért írod az aljasságaidat. Vigyázz, hamarosan belefulladsz és akkor vihet az ördög a pokolba.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!