Ennyiért vették meg a Csillagok háborúja forgatókönyvét

2024. február 19. 12:59

A relikvia egy londoni lakásból került elő.

2024. február 19. 12:59

Több millió forintnak megfelelő összegért árverezték el az első Csillagok háborúja-film forgatókönyvének azt a példányát, amelyet Harrison Ford hagyott el egy bérelt londoni lakásban még a forgatás idején – írta a 24.hu.

Az 1976 márciusára datált szöveg az akkor még The Adventures of Luke Starkiller címen futó szkript negyedik vázlata volt, és 

olyan jeleneteket is tartalmazott, amelyek a végső verzióba nem kerültek bele.

A filmtörténeti relikviát egy magángyűjtő vette meg a szombati árverésen 10795 fontért, ami a jelenlegi árfolyamon közel ötmillió forintnak felel meg.

A tulajok nem tudták, hogy egy világsztár az albérlőjük

A papírköteg Ford jegyzeteivel egészen a közelmúltig abban a házban lapult, amit a stúdió a színésznek bérelt. A tulajdonosok az ingatlant nagy becsben tartották. Arról is beszámoltak, hogy a ház felső két szintjének kiadásáról szóó hirdetését a nagymamájuk a The Sunday Times-ban adta fel, Harrison Ford pedig maga intézte a bérlést. Az idős házaspárnak egész idő alatt nem tűnt fel, hogy egy hírességnek adnak otthont, így 

a takarítójuk elájult, mikor a munkája során összefutott vele 

– elevenítették fel a történteket.

Nyitókép: Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gebsi1
2024. március 16. 10:48
mindig akad egy félkegyelmű aki milliókat ad a semmiért
h040183
2024. február 19. 14:08
Egy Londoni nagymama nem ismerte föl Harrison Fordot 1976-ban? Mert miért kellett volna felismerje?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!