Amerikai politikus: Ahol Soros pénze felbukkan, aligha lesz majd szó választási csalásról

2024. január 15. 10:59

Allen West nem kímélte a magyar származású pénzembert.

2024. január 15. 10:59
null

Allen West, korábbi kongresszusi képviselő a Townhallra írt véleménycikkében a választási csalásokat elemezte. A republikánus politikus Soros Györgyöt sem kímélte.

A szerző azt írja, Texasban mindenki a választások integritásáról beszél, ami szerinte egy valóban aggodalomra okot adó kérdés. „A texasi büntetőjogi fellebbviteli bíróságok azonban, amelyek mindegyike republikánus, 8-1 arányban úgy döntöttek, hogy megfosztják a főállamügyészt a választási csalás ügyeinek üldözésére vonatkozó felhatalmazástól. Ezt a hatáskört a megyei kerületi ügyészekre ruházták” – írja Allen West.

„Nos, Texas nagy népességű megyéiben – Harris (Houston), Dallas (Dallas), Travis (Austin), Bexar (San Antonio) –

olyan ügyészek vannak, akik egy bizonyos Soros György támogatását élvezik.

Őszintén kétlem, hogy lesz bármilyen büntetőeljárás választási csalás miatt” – fogalmaz a republikánus politikus.

West ezután lakóhelyéről, Dallasról írt, ahol egyetlen megyei pozícióban sincs republikánus politikus. „Ki határozza meg a választási felügyelőt Dallas megyében? Igen, a megyei bizottság” – írja véleménycikkében.

Nyitókép: Jason Alden/Bloomberg via Getty Images

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
elfújta az ellenszél
2024. január 15. 15:57
Ha a dolog lényegét tekintjük, Soros ténykedése úgy egészben alkotmányellenes. Nem ragadhatja magához a polgárok valamelyike, vagy választói felhatalmazással nem rendelkező csoportja a közhatalom aránytalanul nagy részének gyakorlását. Alkotmányjogi szempontból nem új probléma, már a trösztellenes törvénykezésnél előjött. Az ellene való fellépést bonyolítja, hogy nem valami izolált jelenségről van szó, az egész választási rendszer és a kampányfinanszírozás kérdéseket vet fel Amerikában.
bodrigyuri
2024. január 15. 15:10
A mandiner szerkesztőség serényen nyeli a taknyát. ...magyar származású...
KBA98
2024. január 15. 14:32
Ezt a múmiát miért viszi már el az ördög?
vicomt
2024. január 15. 14:14
Action for Democracy??? Kik a faszom ezek, akik élet-halál felett döntenek? Menjenek a picsába! Engem hidegen hagy, hogy mit röfögnek. Action for szar Democracy egy másik bolygó? Netán valahol a föld körül kering? Csak azt hiszik, hogy itt vannak? Unalmas és jó lenne eltiporni őket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!