Rátámadt a mérnökre egy robot a Tesla gyárában

2023. december 26. 20:27

Az incidens aggodalmat keltett az automatizált robotok munkahelyi biztonságával kapcsolatban.

2023. december 26. 20:27
null

A Tesla texasi gyárában egy robot megtámadott egy mérnököt, nyílt sebet ejtett rajta – írta meg a Daily Mail.

Az incidens aggodalmat keltett az automatizált robotok munkahelyi biztonságával kapcsolatban. A balesetet okozó gépet arra terveztek, hogy frissen öntött alumínium autóalkatrészeket kezeljen. 

A nyílt seb a dolgozó bal karján keletkezett.

Az eset 2021-ben történt, a Travis megye és a szövetségi szabályozó hatóságok 2021-es sérülésjelentése alapján. A sérülésről szóló jelentés, amelyet a Teslának törvényesen be kell nyújtania a texasi adókedvezmények fenntartásához, azt állította, hogy a mérnöknek nem volt szüksége szabadnapra.

A Tesla saját bevallása szerint a munkavállalók sérülései a tompa erőbehatásoktól kezdve a vegyi anyagoknak való kitettségen át a gépi balesetekig terjednek. A vállalat adatai szerint a texasi gyárban magasabb a balesetek és súlyos sérülések aránya, mint az autóipar más területein. 

Egy termelési munkatárs például 127 napig nem tudott dolgozni, miután egy mozgó kocsi elkapta a bokáját.

***

Nyitókép: Costfoto / NurPhoto via Getty Images

 

Összesen 64 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
iimre
2023. december 28. 22:33
"Rátámadt a mérnökre egy robot a Tesla gyárában" Nyilvánvalóan kevesellte a bérét… :P
pandalala
2023. december 27. 21:10
Ááá, ez semmi. Ezt a dokumentumfilmet nézzétek meg : ;) https://videa.hu/videok/film-animacio/az-ismeretlen-gyilkos-robotok-2023-dokumentum-S1YnEL3jq48ZDatN
pandalala
2023. december 27. 19:34
".... és súlyos sérülések aránya, mint az autóipar más területein. Egy termelési munkatárs például 127 napig nem tudott dolgozni, miután egy mozgó kocsi elkapta a bokáját. " Biztos, csak rossz napja volt az "MI"-nek .. :-DD
Dunhill67
2023. december 27. 17:23
gépek lázadása:)....anyádat dolgoztasd,"köccsög":))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!