Rejtélyes fénygömb jelent meg Kijev felett szerda este

2023. április 20. 06:43

Az ukrán vezetés szerint a NASA műholdja zuhant le, az űrügynökség szerint erről szó sincs.

2023. április 20. 06:43
null

Az ukrán főváros, Kijev fölött szerda este 21:57-kor az égbolton egy rejtélyes fénygömb jelent meg, ami sok találgatást váltott ki – számolt be a BBC. Kijevi tisztviselők szerint a NASA egyik műholdja zuhanhatott le, de az amerikai űrügynökség a portálnak azt mondta, hogy a szatellitük még mindig a pályáján van.

Az ukrán légierő más állásponton van: szerintük a villanás meteorit lehetett.

Bármi is volt az, a légierő biztos abban, hogy nem orosz légitámadás okozta. Szerhij Popko, a kijevi katonai közigazgatás vezetője a Telegramon beszélt arról – a fénygömb megjelenése után –, légiriadót rendeltek el.

Az ukrán közösségi médiát elárasztották az elméletek és mémek arról, hogy mi lehetett a villanás. Legtöbbek szerint UFO lehetett.

Nyitókép: YouTube

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. április 20. 18:04
Zelenszkij legújabb tik-tok videója felrobbantotta az internetet. Annak a fénye volt.
Laudaricus
2023. április 20. 16:58
"...szerintük a villanás meteorit lehetett." Majdnem helyes: meteor volt, pontosabban tűzgömb (a "hullócsillag" fényes fajtája, a Vénusz fényességénél nagyobb). Akkor beszélhetünk meteoritról, ha a jelenséget okozó parányi anyagdarabka kisebb része eléri a földet, és nem semmisül meg teljesen a légkörben.
holnapislesznap
2023. április 20. 16:08
vagy egy elbaszott ukrán támadás egy amerikai csodafegyverből, rögtön légvédelmi szirénával bolondítva... esetleg egy amerikai rakétakísérlet a gyarmaton elrettentés és propaganda gyanánt... esetleg a megváltó ufók lépnek közbe forgatókönyv szerint - döntse el mindenki maga...
Csigorin
2023. április 20. 12:52
es ezt csak zsele es kore latta vagy olyan is akinek nem fussa kokora?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!