Felfüggesztették a Kaliforniai Egyetem professzorát, mert nem könnyítette meg a a fekete diákok vizsgáját

2021. október 02. 14:39

Az egyetemi oktatót visszahelyezték pozíciójába, de beperelte az intézményt.

2021. október 02. 14:39
null

A Kaliforniai Egyetem (UCLA) felfüggesztette az egyik professzorát, mert nem volt hajlandó könnyíteni a fekete diákoknak a vizsgáján George Floyd halála után. Most pert indított az egyetem ellen.

Gordon Klein, akit az „incidens” után végül újra felvettek, hétfőn pert indított, azzal érvelve, hogy érzelmi és anyagi károkat szenvedett az eset miatt. Elmondása szerint bár végül megtartotta a pozícióját az egyetemen, de több ügyvédi irodánál és más vállalatoknál végzett tanácsadói munkáktól esett el, illetve romlott a hírneve.

A pénzügyi elemzést és jogot tanító professzor nem meghatározott károkért igényel kártérítést, 

nemcsak az általa elszenvedett kínok orvoslására, hanem az akadémiai szabadság védelméért is.

Nyitóképünk illusztráció.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robur
2021. október 03. 21:06
Ez, bakker...
egripeti77
2021. október 03. 20:51
Ha Amerika elhülyül, az az oroszoknak, Kínának és nekünk is jó. Majd eladjuk nekik a technikát, amit eddig mi importáltunk.
Rocktoberi
2021. október 03. 13:55
Mulatságos amúgy az alapgondolat. A libsik maguk ismerik be, hogy a feketék butábbak a fehérektől.
Akitlosz
2021. október 03. 13:21
Ebből csak az lesz, hogy a nem szivárványszínű, azaz normális munkáltatók is fogják nézni a bőrszínt, csak nem úgy. A sárgák diplomaeredménye reális, a feketékéből levonnak egy jegyet, a fehérekéhez pedig hozzáadnak egy jegyet és reálisabb képet kapnak. Ami így sem pontos, mert a fehéreket fel sem veszik már, hogy a feketéknek több hely jusson. A négerek színesíteni vannak az országban, de a munkát, főleg az agymunkát nem ők végzik. Dél-Afrika példája megmutatta, hogy mivé lesz egy viszonylag fejlett ország, ha a feketék átveszik a hatalmat a fehérektől.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!