Karikó Katalin a kémiai Nobelt sem kapta meg

2021. október 06. 12:14

Molekuláris kutatásokért egy német és egy amerikai tudós kapja a díjat.

2021. október 06. 12:14
null

Az aszimmetrikus organokatalízis kifejlesztéséért Benjamin List német és David MacMillan amerikai tudós kapja az idei kémiai Nobel-díjat a Svéd Királyi Tudományos Akadémia szerdai stockholmi bejelentése szerint.

Mint beszámoltunk róla, nem kapta meg az orvosi Nobel-díjat Karikó Katalin hétfőn, a kémiai Nobel-díj megnyerésére pedig eleve jóval kisebb esélye volt.

(MTI)

Fotó: MTI/Cseke Csilla

Összesen 106 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pusikas
2021. október 06. 20:06
Számomra Karikó Katalin bőven rászolgált a Nobel-díjra ! Bárki is kapta , nagyasszonyunk előtt le a kalappal !!! Köszönjük szépen !!
haasz.rudolf
2021. október 06. 19:42
Csak egy szó: FELHÁBORÍTÓ!!! Lassan már ezzel a Nobel díjjal is úgy leszünk mint az Oscar díjjal! Az lesz dicsőség ha nem kapod meg(?)
Pipas 3
2021. október 06. 17:49
Csak nem a CEU s elvtársak intézkedtek hogy ne kapja meg amit megérdemel!
gonterl
2021. október 06. 17:26
Lehet, hogy a covid vakcina ellenszerét kutatták az amcsik, hogy egy járvány esetén védekezni tudjanak. Az ellenszer már majdnem elkészült, de a készítő cég remek üzletet látott a majdnem kész vakcinában. Az amerikai befolyás alatt álló országok mindegyike ezt a vakcinát vásárolta, és vásárolja. Fejlesztőjét nem sikerült a keresletet jótékonyan befolyásoló Nobel díjjal megjutalmaztatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!