Szívinfarktusa volt Bernie Sandersnek

2019. október 05. 09:21

A 78 éves demokrata elnökjelöltet kedden szállították kórházba Las Vegasban, miután egy kampányrendezvényen mellkasi fájdalomra panaszkodott.

2019. október 05. 09:21

A politikus kampánymenedzsere pénteken este szintén közleményben erősítette meg, hogy a 78 esztendős politikus szívinfarktuson esett át.
    Bernie Sanders kedd este, egy Las Vegasban tartott kampányrendezvényre igyekezvén lett rosszul. Azonnal kórházba szállították, és miután koszorúér-elzáródást állapítottak meg, még aznap éjjel kettős sztent-beültetést hajtottak végre rajta. A sztent a beszűkült ereket kitámasztó fémháló, amely megakadályozza az ér esetleges elzáródását.
    Jeff Weaver, a szenátor kampánytanácsadója szerdán közölte: átmeneti időre felfüggesztik a kampányt. Egyelőre nem jelentették be, hogy Sanders mikor indul újra kampánykörútra.
    A politikus pénteken este a Twitteren mondott köszönetet orvosainak, és a mikroblogban közzétett egy videót is, amint a feleségével egy parkban sétál. "Éppen néhány órával ezelőtt jöttem ki a kórházból és remekül vagyok" - mondta a szenátor a videón. Bernie Sanderst - Joe Biden volt alelnökkel együtt - gyakran kritizálták azért, hogy kora ellenére mégis indul az amerikai elnökválasztáson.
    Elizabeth Warren massachusettsi szenátor, aki szintén a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázik, vacsorát küldött Sandersnek és a Washingtonban dolgozó kampánycsapata munkatársainak is. Warren még szerdán a Twitteren kívánt gyors javulást és mielőbbi visszatérést a kampányba Sandersnek.

(MTI)

Összesen 29 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mich
2019. október 05. 15:48
Halottan a Fehér Házba...?
qwrtzq
2019. október 05. 15:07
kiszámolta, hogy a pártja által propagált szolidáris adónemek hogyan fogják érinteni
duzur
2019. október 05. 12:06
De lehet, hogy félreértettem a like-okat. Akkor pedig elnézést kérek.
duzur
2019. október 05. 12:04
Ez a Warrenné jöhet ! A mestersége meggyözö :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!