9/11 – A nap, amely örökre megváltoztatta a világot

2019. szeptember 11. 10:56

Tizennyolc éve omlottak le a WTC ikertornyai.

2019. szeptember 11. 10:56

Egy újabb nap, ami után a világ más lett – 2001. szeptember 11-én több eltérített repülőgéppel az al-Kaida terrorszervezet tagjai terrortámadást intéztek Washington és New York ellen. Egy repülőgépet az utasoknak sikerült ugyan visszaszerezniük, de akciójukkal csak azt érték el, hogy a Fehér Ház helyett attól mintegy bő negyedórás repülőútra található pennsylvaniai település mellett, egy mezőre zuhant le.

A huszonegyedik század egyetlen szuperhatalmát felkészületlenül érte a belföldi utasszállító repülőgépekkel végrehajtott támadás-sorozat, aminek következtében több ezer ember halt meg vagy tűnt el. (A mai napig folyik a keresés, és még most is, közel két évtizeddel a terrorcselekmény után is azonosítanak újabb áldozatokat.)

Magának a támadásnak lett a közvetlen következménye az afganisztáni háború, ami szintén a 18. évébe lép. Közvetetten pedig Irak 2003-as lerohanásához vezetett.

A terrorakció kitervelőjeként Oszama bin Ladent azonosították az amerikaiak, akit jóval később, több mint egy évtized múlva likvidáltak amerikai kommandósok egy pakisztáni rajtaütés során.

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
tango47
2019. szeptember 12. 16:38
9/11 is egy olyan esemény (Pearl-Harbor lebombázása és mondjuk a Kennedy gyilkosság mellett), aminek körülményeiről még sokat fognak vitázni, de a megoldás, vagyis az igazság, örökre titok marad.
OberEnnsinnen
2019. szeptember 11. 16:52
"9/11 – A nap, amely örökre megváltoztatta a világot" Hát még hogy megváltoztatta egy ügyes zsidó öregfiúcska, Larry Silverstein vagyoni helyzetét...
dave
2019. szeptember 11. 14:31
Emberek nézzétek a felvételt. A két tornyot elfújta a szél. Alig maradt utána törmelék. Hova lett a rengeteg acél gerenda és beton? Az emberek miért ugráltak ki az ablakon a forróságra hivatkozva, mikor nem is volt tűz? Miért olvadtak meg a szomszédos épületek? Miért rozsdásodtak össze parkoló autók százai 8-10 utcával arrébb? Miért nem mentek aznap a zsidók dolgozni? A hatalom kipróbált egy új technológiát, ami pusztító, de mi még nem ismerhetjük! Persze az áldozatok őket nem érdeklik..
u.cserkész
2019. szeptember 11. 13:26
Számtalan, ill. számos szakértői és politikai vélemény hangzott el a 9/11-ről. Az igazságot valószínűleg soha sem tudjuk meg. Az áldozatokat végtelenül sajnálom.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!