Teljesen új kezelés gyógyíthatott meg egy HIV-fertőzöttet

2019. március 05. 15:08

Egy londoni férfi esetében sikerrel járt a kísérleti kezelés.

2019. március 05. 15:08

Orvostudományi mérföldkőnek számíthat, ha hivatalosan is meggyógyultnak nyilvánítják azt az brit állampolgárt, akit 2003 óta HIV-fertőzéssel, míg 2012 óta Hodgkin-kórral kezeltek – tudósított a szenzációs gyógyulásról a BBC honlapja.

Cikkük szerint az az őssejt-kezelés, amit a férfi kapott, nem segíthet mindenkin, ámde de ha ténylegesen felgyógyul a HIV-fertőzésből, akkor az eljárás utat nyithat egy mindenki által hozzáférhető gyógymódhoz. Az plusz öröm, hogy a rákos megbetegedésből is meggyógyulni látszik a páciens – teszik hozzá a brit közszolgálati médium honlapján.

Magában a terápiában – amely feltehetően évekig tartott – az oxfordi és a cambridge-i egyetemek mellett az Imperial és London College kutatói is részt vettek.

(A nyitókép a CDC/C. Goldsmith, P. Feorino, E. L. Palmer, W. R. McManus alkotása)

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2019. március 05. 19:47
A hatolós hetelős cikkek csak az újságok megtöltését és a jogi perek elkerülését célozzák.
Libraman
2019. március 05. 17:22
Ha ilyen sanszot adott neki az élet, nem kellene már buzinak lennie a továbbiakban!:-)
krotak
2019. március 05. 17:22
Mellőzni kell a használt tűt, és a buzulást. Még egy jóléti társadalomban, egy élet munkájával sem lehet annyit keresni, amennyiből fedezni lehet egy évekig tartó kezelést.
aleb19
2019. március 05. 17:06
Teljesen új kezelés gyógyíthatott meg egy HIV-fertőzöttet ------------------------------------------------------------------------------------------- ez mar a 2. ilyen eset...csak mondom...szoval nem teljesen uj...azok a qva tenyek illetve a szenzacio ehes ujsagirobarmok... again
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!