Elhunyt Prince

2016. április 21. 19:57

Ötvenhét éves korában minnesotai stúdiójánál elhunyt az énekes Prince. Az énekes több hete súlyos influenzával küzdött, amiért két koncertjét le kellett mondania, utolsó koncertje után pedig kényszerleszállást kellett végrehajtania magángépének, annyira rosszul lett.

2016. április 21. 19:57

A TMZ jelentette be, hogy ötvenhét éves korában elhunyt Prince. Az énekest – akinek teljes neve Prince Rogers Nelson – a minnesotai Chanhassenben található Paisley Park stúdiójában érte a halál csütörtök délelőtt. A segélyhívás ottani idő szerint 9:43-kor érkezett be a rendőrségre. Az énekes halálát több forrás is megerősítette a lapnak.

Az utóbbi hetekben az énekes súlyos influenzával küzdött, amiért két koncertjét is le kellett mondani korábban. Utolsó koncertjét az énekes április 15-én Atlantában adta, azonban utána olyan rosszul lett, hogy magánrepülőjével kényszerleszállást kellett végrehajtani az illinois-i Moline-ban, ahol egy rövid időre kórházba került. Április 16-án egy a minnesotai otthonához közeli koncertre azonban elment, hogy megmutassa életben van. Az énekes akkor nem énekelt, de megmutatta az új gitárját és a zongoráját a rajongóknak. Prince akkor azt mondta: „várjatok néhány napot, mielőtt az imáitokat pazaroljátok”.

Prince Rogers Nelson 1958. június 7-én született Minneapolisban, két afro-amerikai zenész, Lewis Nelson dalszövegíró és zongorista, és Mattie Della dzsesszénekesnő gyermekeként. Az első számát hét évesen írta apja zongoráján. A legendás és innovatív zenész, aki több zenei műfajban is alkotott 1978-ban adta ki első lemezét, világsztár az 1982-ben kiadott „1999” elnevezésű albumával lett. 1984-ben a Purple Rain című dala Oscar-díjat kapott, de nyert Golden Globe-díjat is és összesen hét Grammy-díjat. 2007-ben Prince volt a Super Bowl félidei koncertjének előadója, amit minden idők legjobb Halftime Show-jának tartanak, és összesen 140 millióan látták a televízióban. 2004-ben a Rock and Roll hallhatatlanok csarnokába is beiktatták, a Rolling Stone magazin Top 100 legjobb előadó listáján a 27-ként szerepelt. 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lynx
2016. április 22. 08:21
Sajnálom. Finom zenéje volt. Egy ikon meghalt. https://youtu.be/mUy1mP8K4Vo
mukk
2016. április 22. 05:05
Jobb szerző volt, mint előadó. A legjobb számaiból más előadók sokkal többet hoztak ki, mint ő. Pl. Tom Jones – Kiss, Sinead O'Connor - Nothing Compares 2 U. Korán ment el ő is.
kispufi
2016. április 21. 22:27
megdöbbentem. nyugodjék békében. és így nyúlt hozzá a Beatleshez: https://www.youtube.com/watch?v=6SFNW5F8K9Y
White Falcon
2016. április 21. 22:06
Előjött a csatornából a söpredék, és itt kommentel a Mandineren, ilyenkor azért lehet mégis cenzuráznék. Nagyon komoly zenész volt, nem annyira a stílusom, de vannak számai, amit a fiatalkoromhoz kötök, és emiatt hatással volt rám. Nyugodjon békében.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!