Amerikai újságíró: Semmi sem igaz az Oszama-akcióból

2015. május 11. 13:39

Seymour M. Hersh amerikai újságíró szerint szinte semmi sem igaz Oszama bin Laden megölésének hivatalos történetéből. A neves újságíró szerint a bin Laden a pakisztániak túsza volt, és az ország titkosszolgálata együttműködött az egykori al-Kaida-vezér elleni, négy évvel korábbi akcióban.

2015. május 11. 13:39

Négy évvel ezelőtt a pakisztániak tudta nélkül amerikai különleges egységek csaptak le a Pakisztánban bujkáló Oszama bin Ladenre. A kommandósokat fegyverrel fogadták, a tűzharcban két fejlövés végzett a terroristavezérrel, akit aztán a tengerbe temettek. Ez a hivatalos történet. Seymour M. Hersh amerikai újságíró szerint azonban nem ez történt. A veterán haditudósító amerikai kommandósokkal, illetve amerikai és pakisztáni hírszerzőkkel beszélgetve próbálta felfejteni, mi történhetett igazából. Állításait hosszú cikkben összegezte, amit magyarul a 444 szemlézett.

Hersh állításai szerint bin Laden súlyos beteg, mozgásképtelen volt és a pakisztániak túszaként tartózkodott az országban. A terroristavezér nyomára sem lehallgatott telefonok vezettek, hanem egy pakisztáni titkosszolga, aki besétált az amerikai nagykövetségre. Bin Laden halálát a pakisztániak szabták feltételül, mivel fogva tartását a szaúdiak finanszírozták, akiknek nem volt érdekük, hogy az al-Kaida volt vezére valljon. Hersh szerint tehát az amerikai-pakisztáni viszály is része volt a tervnek.

Az újságíró azt állítja, eredetileg egy dróntámadásról szólt volna a fedőtörténet, azonban a helikopter lezuhanása miatt új sztorit kellett kitalálni. Szerinte nem találtak fontos adatokat, és igazi tűzharc sem volt az abottabadi házban. Bin Laden szitává lőtt holttestét sem a tengerbe temették, hanem szétszórták hazafelé menet a levegőből. Hersh szerint a bin Laden elleni sikeres akcióra Obama újraválasztása miatt volt szükség.

A teljes cikket angolul itt olvashatja el.

Összesen 69 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
atila68
2015. május 11. 22:17
Szvsz Bin nem is létezett.
foton
2015. május 11. 19:41
Ez a cikk csak azt bizonyítja, hogy a greyhound-féle agyament barmok léteznek. Közben elfelejtkezik arról, hogy az gész kabinet élőben nézte az eseményeket, amit később a tvben is látni lehetett.
catalina9
2015. május 11. 18:06
pollip 2015. május 11. 14:16 Mikor áll már elő valaki a valódi 9/11-gyel? Már várom." Ki lehet találni! "A vezető finn lap, a Helsingin Sanomat egy cikkében érdekességként felsorolta a terrortámadásokkal kapcsolatos híreszteléseket, köztük azt is, amelyet eredetileg az Information Times internetes lap közölt, vagyis, hogy szeptember 11-én a WTC 4000 zsidó foglalkoztatottja maradt távol munkahelyétől, illetve a WTC-támadás több ezer, különböző származású áldozata között nem voltak izraeliek."
alles müller oder was
2015. május 11. 17:51
Oszama bin Laden-ből vajon mennyi lehetett igaz?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!