Donald Trump a világ egyik legkeményebb börtönébe kerülhet

2024. május 11. 16:39

Kicsi cella, benne a priccs, mellette közvetlenül a vécé.

2024. május 11. 16:39
null

Nyitókép: MTI/EPA/Michael Reynolds

A héten elzárással fenyegették meg Donald Trump volt amerikai elnököt, ha továbbra is megszegi a hallgatási tilalmat a New York-i hallgatásipénz-perében. Kedden Juan Merchan bíró ismét tanúk megfélemlítése miatt fenyegette meg, mivel a volt elnök átkokat mormolt, miközben Stormy Daniels pornósztár vallomást tett – írja az USA Today.

Trump boszorkányüldözésnek tartja a hetek óta tartó bírósági pert. Az üléseken személyesen kell részt vennie, ami szerinte arra jó, hogy távol tartsák őt a kampánytól. Trump vállalja a bebörtönzést, de nem engedi, hogy megvonják tőle a szólásszabadság alkotmányban biztosított jogát.

Amennyiben Juan Merchan bíró beváltja ígéretét, és elrendeli az elzárást, úgy szakértők szerint a világ legnevesebb fogvatartottját akár hosszabb ideig a hírhedt Rikers-szigeti erődbe zárhatják be.

A tárgyalótermekkel szomszédos cellákban két vagy három ember fér el, a cellák legfeljebb egy apró ablakkal és egy nagy fémajtóval van ellátva, „ami hatalmas zajjal csapódik be” – mondta Ronald Kuby, egy veterán New York-i védőügyvéd. „Rövidebb tartózkodásra készültek, van egy vécéjük, egy priccsük, és nagyjából ennyi” – tette hozzá Kuby. Az erődben – ahol a biztonsági előírások rendkívül szigorúak – az egykori amerikai elnöknek kábítószeres gyilkosokkal és más erőszakos bűnelkövetőkkel kellene egy börtönben tartózkodnia.

 

Összesen 85 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2024. május 12. 11:34
Nem tudom ki az a barom firkász aki ilyen hireket terjeszt. Trumpnak az élete végéig immunitása van söt az élete végéig jár neki a személyes védelem. Hát nagyon kiváncsi lennék hogyan lehetne a volt elnököt a teljes védelmi apparátussal börtönbe zárni, és vajon ki fizetné a költséget.
KBA98
2024. május 12. 10:47
Amerika a szabadság hazája???????? A legszemetebb népség!
NoFace
2024. május 12. 04:49
A demokrácia paródiája ami az USA-ban folyik!
Mich99
2024. május 12. 04:05
Mocskos Háború, két fronton. Miközben Bidé az egész ukrán lakosságot be akarja küldeni a húsdarálóba az oroszok ellen, az elnökválasztáson mindent megtesz hogy az ellenfele NE indulhasson... Persze mindkét fronton az ügynökei segítségével...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!