Marsra szállásra készül a NASA

2023. április 13. 21:30

A tervek szerint 2030 után hódítanánk meg a vörös bolygót.

2023. április 13. 21:30
null

A tervek szerint a 2030-as években a NASA űrhajósokat küld majd a Marsra. Az űrügynökség ennek a küldetésnek a sikerét biztosítva hozott létre egy 3D-nyomtatással készült építményt, amely arra szolgál, hogy

a lehető legközelebb hozza az űrhajósok számára a marsi élet körülményeit 

– számolt be a hirado.hu.

A lap hozzátette, erre a kísérletre négy embert választanak ki, akiknek a vízkérdést, valamint a növény- és zöldségtermesztést kell megoldaniuk.

A szimulátorról is videó is készült, amelyet alább tekinthetnek meg:

@hirado.hu Marsszimulátort készített a NASA #hiradohu #hírek #nasa #mars #space #astronaut #űr #űrutazás #űrhajó #szimulátor #usa #külföld #foryou #foryoupage #neked #nekedbe #fyp ♬ eredeti hang – hirado.hu - hirado.hu

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/ESA/ATG Medialab

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaltran
2023. április 14. 16:19
Ha ezt Bradbury megélte volna, bizonyára szégyenében visszaköltözött volna a Marsra. Hová folyt a sok USA pénz? Hülyéknek, ukriknak? Fiatal koromban 1983 volt a kitűzött dátum. Jó ha 2150-re összejön. De majd Kína beelőzi.
Osztap Bender
2023. április 14. 12:50
A hozzáértők (nem a magyar "szakértők") szerint a visszatérésükre szinte semmi esélyük nincsen. Arra pedig, hogy megtelepedjenek a Marson, nulla. Tehát valószínűsíthetően a biztos halálba küldik őket, hacsak valami idegen civilizáció nem segít (vagy áll szörnyű bosszút) rajtuk.
a pokol legmélyebb búgyra
2023. április 14. 07:53
A Marsnak nincs magnetószférája,ahogy a Földnek ,így a kozmikus sugárzás nagyon rövid idő alatt minden élő összetettebb létformában rákos elváltozást idéz elő,többek között ezért nem alakult ki élet rajta,nincs és nem is lehetséges,még a rövid idejű ott tartozkodás sem. Még az odaút is az öngyilkossággal egyenlő ,mert a nyolchónapos űrút -kilépve az óltalmazó planétánk magnetoszférájából ,ami a Hold pályáján valamivel odébbra nyúlik - az űrhajósok akkora Gamma ságárdózist kapnak ,mintha piknikeztek volna a Fukhusimai leolvadt reaktormag közvetlen közelében... Árnyékoló technologia még nem létezik erre,ami szóba jöhetne ,az ólom rossz hatásfokkal ugyan véd,de iszonyatosan súlyos , és többmillió tonnás úrhajó sohasem emelkedhetne az égbe... Etetik a marha népet ,akik elöszeretettel álmodoznak nyomorult tudatlanságukban...
Csubszi
2023. április 13. 23:17
Musk űrhajója már ott várja őket
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!