Romaügyi szakértő: A cigány közösségek tagjai csak egyszer dönthetnek rosszul

2024. március 17. 11:59

Forgács István a Drogkutató Intézet eseményén kijelentette, a politikai korrektség elnyomja az értelmes párbeszédet a cigány közösségek problémáival kapcsolatban.

2024. március 17. 11:59

Nyitókép: Drogkutató Intézet

***

Ha egy társadalomban megkérdőjelezhetetlen, hogy a pedofília rossz és mindent meg kell tenni ellene, akkor a droggal kapcsolatban is ennek az alapvetésnek kell érvényben lennie – jelentette ki Forgács István romaügyi szakértő, aki Téglásy Kristóffal, a Drogkutató Intézet stratégiai igazgatójával beszélt a roma közösségeket érintő drogfogyasztási szokásokról. Az előadó rámutatott, ahol drog van, ott gyakran jelen van családon belüli erőszak, prostitúció, és más olyan tényezők, amelyek gátolják a fejlődést.

A cigány közösségekben a leggyengébb drog is kapudrognak minősül, és a maga természetességében épül be a mindennapokba

– jelentette ki a szakértő, aki úgy véli, a politikai korrektség elnyomja az értelmes párbeszédet ebben a kérdésben.

Hangsúlyozta, a fogyasztó kihasználható, mert gyakorlatilag bármilyen drogot hajlandó használni, a drogdíler pedig ellenértéket követel, és ha nincs pénz, a kereslet-kínálat törvénye megteremti a prostitúciót.

A cigány közösségek tagjai azonban csak egyszer dönthetnek rosszul: míg mások számára az életút még kiegyenesíthető, addig ott a lecsúszás megállíthatatlan

– szögezte le Forgács István, aki úgy gondolja, hogy a legalizáció helyi hatása eltérő, közösségenként más és más, épp ezért tévút, és általános tiltásra van szükség.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
2024. március 17. 21:14 Szerkesztve
Há, szegín cigók! Há a paraszt magyarokkal szemben kátrányba vannak... Mekkora cigó tudós!!! Taps!!!
antal-2
2024. március 17. 21:12
Mai cigányságok: Encsen megkúrtak egy kislányt. Valahol egy jogsi nélküli tömeggyilkosjelőlt kijelentette, hogy rájuk nem vonatkoznak a paraszt magyarok törvényei. 20 rendőr kellett az előállításához...a paraszt magyarok fizették.
hajni38
2024. március 17. 19:40
A CIGÁNYOK LÉTSZÁMÁRÓL. A legutóbbi két országos népszámláláskor csökkenő számban 390 ezer helyett már csak 210 ezren vallották magukat romának. A KSH Népességtudományi Intézet szerint 560 ezer, a Magyar Tudományos Akadémia adatai és a Kemény féle kutatások szerint létszámuk 650 ezer de bőven 700 ezer alatt van. A Debreceni Egyetem közelmúltbeli 800 ezres felmérése komolytalanra sikerült mivel a saját bevallásuk szerint is beleszámolták a telepszerüen mélyszegénységben élő nem romákat, a vegyesházasságban élő százezret, illetve a félanalfabéta cigány helyi önkormányzati képviselők és drogos cigány aktivisták bemondásait adták össze, akik a minél nagyobb költségvetési források lenyúlása érdekében minden érintettet duplán számoltak. Kérem a kedves CIGÁNY KOMMENTELÖKET, hogy továbbra se vizionáljanak nagyobb számot, mert ezzel nem lehet több pénzt lenyúlni. Csak hogy tudjuk hányan vannak.
Welszibard
2024. március 17. 19:13
A kommunizmus alatt a "Kövidinka", meg az "Almabor" mint a legolcsóbb és legpocsékabb alkohol volt a drog. És nemcsak a cigányoknál, hanem sajnos a magyar lumpeneknél is. Amint az amerikai nagyvárosok példája mutatja, sajnos mindig lesz egy olyan markáns réteg, mely sem a tanulásra sem a munkára nem alkalmas, ill. nem is fogható, így ezzel számolni kell. A drogok és a lopás kriminalizálásával viszont meg kell nehezíteni azt a liberális felfogást, hogy hagyjuk élni őket a maguk módján. Ne hagyjuk, mert ragadós ez az életszemlélet, és keresztényi szempontból is emberellenes, ugyanis az embert nem erre teremtetett, hanem az értelmes életre és cselekvésre. Mindenesetre látható nagyon sok pozitív példa is a cigányok társadalmi felemelkedésére, vállalkozásaik, munkahelyeik vannak, szakmát tanulnak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!