Hídpénzbotrány: Tordai Bence és a Momentum menekül a sajtó kérdései elől (VIDEÓ)

2024. február 06. 08:17

Már az ellenzéki pártok egy része is úgy gondolja, hogy a Lánchíd-felújítás miatt rávetődött Karácsony Gergelyre a korrupció gyanúja.

2024. február 06. 08:17
null

A fővárosi városvezetés körül kibontakozó hídpénzbotrány kapcsán készített riportot Origo, amely során több ellenzéki képviselőt is megkérdeztek az üggyel kapcsolatban. A riportból kiderült, hogy már az ellenzéki pártok egy része is úgy gondolja, hogy a Lánchíd-felújítás miatt rávetődött Karácsony Gergelyre a korrupció gyanúja. 

A Mi Hazánk mellett már az LMP is egy vizsgálóbizottság felállítását javasolja, hogy kiderülhessen,

miért kellett új közbeszerzést kiírni a Lánchíd-felújítás kapcsán, és hogy miért kerülhetett 5 milliárd forinttal többe még szűkített műszaki tartalommal is a beruházás az eredeti tervekhez képest.

Tóth Endre, a Momentum országgyűlési képviselője azonban nem volt hajlandó válaszolni az őt kérdező riporter kérdéseire. Arra hivatkozva tagadta meg a válaszadást, hogy szerinte „az ő képi- és hanganyagát később arra fogják felhasználni, hogy beállítsák őt valami szörnyszülöttként”.

Tordai Bence, a Párbeszéd képviselője sem volt hajlandó megállni és válaszolni a riporter kérdéseire. Arra a kérdésre, hogy vajon miért kerülhetett ennyibe a felújítás, azt válaszolta, hogy „a maguk emberei csinálják, úgy hogy inkább otthon kellene elkezdeni a kérdezősködést”. 

Majd amikor az Origo munkatársa megkérdezte, hogy szerinte miért lett 5 milliárd forinttal drágább a beruházás, Tordai azt válaszolta, hogy 

a kormány nem fizette ki azt 6 milliárd forintot, amivel tartozik Lánchíd-ügyben a fővárosnak.

A riportról készült videót itt tekintheti meg:

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Képernyőfotó

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2024. február 06. 10:07
Tüttő galiciai lovarnőt nyomjak mar a budibáró helyére!
nyugalom
2024. február 06. 10:06
A sunyi aljas gnóm!
FeketeFehér
2024. február 06. 09:49
Még mindíg nincs "hídpénz" botrány. :))
Perczel Éva
2024. február 06. 08:48
Tordai Bence nem menekül, csak iparkodik haza illegálisan épült házat bontani!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!