Gondatlanságból okozott halálos tüzet egy beteg az egyik budapesti kórházban

2023. április 25. 07:16

Összesen 36 beteget kellett biztonságos helyre menekíteni.

2023. április 25. 07:16
null

A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy ötvenes éveiben járó férfival szemben, aki 2021 áprilisában, öngyújtóval okozott tüzet az egyik fővárosi kórház kétágyas kórtermében, amelynek következtében egy hetvenes éveiben járó, ágyhoz kötött betegtársa

olyan súlyos égési sérüléseket szenvedett, hogy rövid időn belül életét vesztette.

A vádirat szerint a vádlottat 2021. április 1-jén szállították be az egyik budapesti kórházba, ahol koronafertőzés miatt a COVID Osztályon helyezték el egy kétágyas kórteremben. A mellette lévő betegágyon feküdt egy hetvenes éveiben járó férfi, aki egészségi állapota miatt a mozgásában korlátozva volt, beszélni sem tudott, és – a vádlotthoz hasonlóan – oxigéntámogatásban részesült.

A sértettet nem tudták kihozni

A vádlott ebben az időben dohányos volt, cigarettát és öngyújtót is tartott magánál.  A vádbeli napon, 2021. április 6-án a vádlott kora reggel, az ágyán ülve elővette és meggyújtotta az öngyújtóját, amelynek hatására meggyulladt az ágyneműje, amikor ezt észlelte – 2-3 perc elteltével – , hangosan segítségért kezdett kiáltani. A szakápolók meghallották a kiabálást és nyomban odafutottak a kórteremhez, megkezdték a tűz oltását, valamint az osztályon fekvő betegek kimenekítését és segítséget hívtak.

A vádlottat az egyik ápoló lerántotta a földre, aki ezután magától kikúszott a folyosóra.

A kórteremben a gyors tűzfejlődés miatt a lángok átterjedtek az egyes berendezési tárgyakra. Az ápolók a sértett ágyát a kórteremből nem tudták kitolni, és a sértettet sem tudták kihozni, ezért egy újabb kézi tűzoltó készülékkel igyekeztek a lángokat megfékezni.

A rendőröknek és ápolóknak a keletkezett tűz miatt összesen 36 beteget kellett biztonságos helyre menekíteniük, a kórterem berendezési tárgyaiban és eszközeiben pedig több mint 15 millió Ft kár keletkezett. A Fővárosi Főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja, és vele szemben végrehajtandó fogházbüntetés kiszabására tett indítványt a vádiratban.

Nyitókép: Pixabay

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Oldalkosár
2023. április 25. 16:02
Fogház :))) Ejnye-bejnye. Őrület. :(((
röviden
2023. április 25. 09:43
Idióta barom.
sagirdilsiz
2023. április 25. 08:50
Levette az oxigénmaszkot, hogy rágyújtson és a maszkból jövő oxigén lángra lobbantotta a férfi cigarettáját?
szintetikus
2023. április 25. 07:54
A sósavas bácsi fia, a piromán bácsi lehetett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!