Megszólalt az osztrák külügy az Orbán halálát kívánó posztról: Ízléstelen, elfogadhatatlan!

2022. június 03. 07:25

Az osztrákok szerint az ORF vezetője egy privát Facebook-fiókban közölte bejegyzését, amelynek nincs köze Ausztria hivatalos szerveihez.

2022. június 03. 07:25
null

Az Index arról tudósít, hogy péntek reggelre rendelte be a magyar külügyminisztérium a budapesti osztrák nagykövetet, miután az osztrák állami műsorszolgáltató, az ORF egyik vezetője Orbán Viktor „szívinfarktusáról” írt egy szarkasztikus bejegyzésben. Hangsúlyozták:

A már visszavont posztot az osztrák külügyminisztérium elfogadhatatlannak tartja, és elhatárolódik az abban leírtaktól.

„Jobb hely lenne a világ Orbán nélkül”

Emlékeztettek: Karl Pachner, az Osztrák Rádió és Televízió (ORF) vezetője szerda este posztolt arról Facebook-oldalán, hogy Orbán Viktor szerinte szívinfarktust is kaphatna, és így lemondhatna, valamint hogy a világ jobb hely lenne nélküle, valamint az orosz és török elnök nélkül. A bejegyzésből botrány lett, az osztrák állami műsorszolgáltató vezetője később elnézést kért.

annak ellenére sem, hogy néhány Facebook-felhasználó ezt olvasta ki az én szarkasztikus szövegemből” – írta Karl Pachner, aki visszavonta a posztot.

Kovács Zoltán, a magyar kormány nemzetközi kommunikációért felelős államtitkára szerint „ezek után erkölcsi minimum”, hogy Karl Pachnernek le kellene mondania, írják.

Válaszolt az osztrák külügy

Az Index mosr arról ír, hogy ezt követően az osztrák külügyminisztérium is reagált az osztrák állami média vezetőjének azóta törölt bejegyzésére.

– idézi az osztrák külügyminisztériumot a Kronen Zeitung.

Kép forrása: Karl Pachner Facebook-oldala

Összesen 163 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pintyőke
2022. június 04. 08:04
Mérsékelten tisztelt Mandiner, miért hazudsz már megint? "...infarktust kap, és lemond." ez volt a szöveg. Egy halott ember nem tud lemondani.
puszt
2022. június 04. 07:30
ízléstelen, ízléstelen, de mint a régi viccben: "Hallottad? Meghalt Brezsnyev! Ez igaz? Nem, de olyan jó hallani..." :)
Madár58
2022. június 04. 03:25
Én nem kívánok a Pancsernek szívinfarktust, azonban van egy szellemi törvény: azt kívánd a másiknak, amit magadnak szeretnél! (Mert könnyen visszaüthet ez az elbizakodottság.)
Menhetten
2022. június 03. 16:23
"Megtanultam, hogy amikor esélyed van megölni riválisodat, akkor nem gondolkozol, hanem megteszed – mondta külföldi diplomaták előtt Orbán Viktor még 2007-ben. "
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!