Márki-Zay Péter „csacsiságot” beszélt: nem zárták be, és nem is tervezik bezárni a traumatológiát Szombathelyen

2022. január 25. 11:00

A baloldal miniszterelnök-jelöltje árnyékra vetődött vasárnapi bejelentkezésekor. „Nem tudom, hogy Márki-Zay Péter honnan vesz ilyen csacsiságokat” – fogalmazott lapunknak Hende Csaba.

2022. január 25. 11:00
null

Béres Sándor írása

***

Mint arról lapunk is beszámolt, Márki-Zay Péter szokásos vasárnap esi bejelentkezése során Péterfi Judit közreműködése ellenére is tett közfelháborodást keltő kijelentéseket. A baloldal miniszterelnök-jelöltje többek között fogyatékos újságírókról és Fidesz-ügynök kommentelőkről is beszélt. Kijelentései miatt nyilvános bocsánatkérésre szólította fel Márki-Zayt a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége„A zéró toleranciát várjuk el, az ilyen tett nem relativizálható, nem lehet pusztán nyelvbotlásként, elhamarkodott kijelentésként kezelni” – közölte a szervezet. Erről ide kattintva olvashat bővebben.

Nem tudom, hogy Márki-Zay Péter honnan vesz ilyen csacsiságokat”

A baloldal miniszterelnök-jelöltje ugyanakkor nemcsak sértő, de cáfolható kijelentést is tett élő bejelentkezése során. Márki-Zay beszéde során például arra is kitért, hogy szerinte csupán a „szájába szeretnék adni”, hogy szülészeteket és sürgősségi ellátásokat zárna be vidéken, miközben a Fidesz szerinte „megszüntette” a traumatológiát Szombathelyen.

Márki-Zay szülészeteket és sürgősségi ellátásokat zárna be vidéken

„Igenis el kell fogadni, hogy sürgősségi, vagy éppen szülészeti ellátás ne legyen a vidéki városokban, vagy akár falvakban élők közelében” – idézett az Origo Márki-Zay tavaly ősszel elmondott beszédéből. Bővebben is érdekel... 

Márki-Zay Péter vasárnap esti bejelentkezésében úgy fogalmazott: „tehát egy olyat adnak a számba, hogy én meg akartok szüntetni bárhol szülészetet vagy sürgősséget, miközben a Fidesz megszüntette a szülészetet Makón, a traumatológiát Szombathelyen. [...] És az ellenzéket vádolják arra, hogy ilyennel készül?”

A térség országgyűlési képviselőjét is megkérdeztük a Szombathelyi traumatológia bezárásáról

Márki-Zay Péter fent idézett kijelentése kapcsán Hende Csabát, a térség országgyűlési képviselőjét is megkerestük. A képviselő a Mandinernek nyilatkozva aláhúzta:

a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház kiemelkedő szakmai munkát végez, a traumatológia az országban az egyik legmagasabb szinten működött, működik és fog működni.

Mint Hende Csaba fogalmazott: „a szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház az ország egyik legjelentősebb, regionális szerepet betöltő kórháza. 1300 ággyal és mintegy 2000 dolgozóval működik. Kiemelkedő szakmai munkát végez. Természetesen a traumatológia az országban az egyik legmagasabb szinten működött, működik, és fog működni”.

A politikus hozzátette:

Márki-Zay Péter fent idézett kijelentését a szombathelyi traumatológiáról az alábbi videóban (26:41-től kezdődően) hallgathatja vissza:

***

Amit eddig tudunk a baloldal terveiről az egészségügyben

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdésében is a gyurcsányi politikát követné. És bár Márki-Zay egy vasárnapi bejelentkezése során cáfolni próbálta, a baloldal egészségpolitikusa, Komáromi Zoltán az ATV-ben beismerte: a kisebb kórházakat bezárnák, 10-15 intézményben látnák el a betegeket országszerte.

Eközben Márki-Zay Péter érve a fizetős egészségügy mellett az, hogy szerinte akár fűszoknyás lányok szolgálhatnak fel mohitót, ha valakinek fedezi ezt a biztosítása. Nem beszélve arról, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje Indiába küldené szemműtétre a magyarokat.

A baloldal miniszterelnök-jelöltje a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdésében is . És bár Márki-Zay egy vasárnapi bejelentkezése során , a baloldal egészségpolitikusa, : a kisebb országszerte. Eközben Márki-Zay Péter érve a fizetős egészségügy mellett az, hogy , ha valakinek fedezi ezt a biztosítása. Nem beszélve arról, hogy a baloldal miniszterelnök-jelöltje 

 

Nyitókép: Földházi Árpád   

Összesen 144 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Andreas1970
2022. január 25. 23:59
Marki Zay nemcsak egy sotet alak, aki szo szerint ugy viselkedik, mintha egyaltalan nem gondolkodna, de raadasul hazudik is. Ki bizhat meg ilyen emberben, es egyaltalan kinek kell ilyen ember vezetonek???
Picuj
2022. január 25. 17:49
Édes Istenem! Ez a hadibarom tényleg főnyeremény a Fidesznek.
vikiva
2022. január 25. 17:35
Eza egy koronázott debil! És ő akar miniszterelnök lenni ? Normális ember bele se törölnö a cipőjét !
Pitypangocska
2022. január 25. 17:30
Magyarul: ismételten bebizonyította, hogy felkészületlen, és azt, hogy ha mikrofont kap, akkor képtelen az agyával kontrollálni a száját. Felelős pozícióra teljesen alkalmatlan.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!