Jakab: Nem lehet elvenni a kenyeret attól, aki nem kéri az oltást

2021. október 29. 11:13

A Jobbik-elnök azt elfelejtette, hogy a kormány döntése nem a harmadik oltás felvételéről szól.

2021. október 29. 11:13
null

Jakab Péter közösségi oldalán reagált a kormány azon szigorító intézkedéseire, amelyeket Gulyás Gergely a csütörtöki kormányinfón jelentett be. Az egyik ilyen intézkedés, hogy a cégek és vállalkozások jogot kapnak arra, hogy előírják a védőoltást a dolgozók számára.

„Személy szerint fontosnak tartom az oltást a magam és mások védelme érdekében is,

hamarosan igényelni fogom a harmadik felvételét is. Jogomban áll. De másnak is joga van nem kérni, és ez nem járhat azzal a büntetéssel, hogy elveszem tőle a kenyeret. A kormány most mégis ezt teszi.”

Jakab Péter megfogalmazása igényel némi pontosítást, ugyanis azt az érzetet kelti, hogy a kormány döntése a harmadik oltás felvételét tenné kötelezővé, holott erről szó sincs. A kormányrendelet az első két oltás felvételéről szól, ezt Gulyás Gergely is megerősítette a Kormányinfón. A rendelet továbbá csak a lehetőséget adja meg a munkáltatónak, hogy igényelje az oltás felvételét, de nem teszi kötelezővé.

Nyitókép: Mandiner-videó

Összesen 210 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
No comment no cry
2021. október 31. 01:24
Persze, egy magát beoltatni nem akaró viszont okozhat ezzel kárt (betegség, halál miatti kiesés) a munkáltatónak mert csak. Helyes döntésnek tartom, hogy a munkáltató eldöntheti mostantól, hogy bevállalja-e ezt a rizikót vagy nem. Az oltástól irtózók meg eldönthetik, hogy elfogadnak-e egy teljesen ingyenes, több orvosi ellenőrzésen átjutott, a WHO által is elismert oltást, vagy játsszák tovább a hülyét, hogy "emberkísérlet, meg 5G, meg chip, meg zsarnokság". Csak már munka nélkül.
rókabácsi
2021. október 30. 09:26
MÁLÉSZÁJÚ FASZFEJ!
VeJoLa
2021. október 30. 00:05
nagyon jakabos, ha akad egy méltánylandó gondolatod, nem tudod elmondani anélkül, hogy ne verj alá, köré, bele, fölé százszor annyi szarságból olyan sok habot, hogy teljesen elvesszen benne!
Highlander07
2021. október 29. 18:40
Végre Jakab normálisat szólt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!