A hét távozó traumatológus közül öt visszatért a zalaegerszegi kórházba

2021. augusztus 19. 16:18

Korábban kevesellték a 2-2,7 millió forintos bért, most többen is visszatértek.

2021. augusztus 19. 16:18
null

Amint arról korábban beszámoltunk, az ügyeleti díj alacsony mértékét sérelmezve felmondott a Zala Megyei Szent Rafael Kórház hét traumatológusa. A traumatológusok bérük egy részét fix díjazásként kapják meg, a Traumatológiai Társaság ajánlása szerint a teljes díj 60 százaléka illeti meg a dolgozókat. A Zala Megyei Szent Rafael Kórház azonban ennél magasabb összeget állapított meg, így a traumatológiai ellátásában résztvevő orvosok és szakdolgozók a teljes díj 75 százalékát kapják meg, ami havonta 300-700 ezer forint közötti összeget jelent – olvasható a kórház közleményben. Áprilisban a traumatológusok bére 2-2,7 millió forint között alakult.

A júniusban felmondott hét traumatológus közül öt újra a zalaegerszegi kórházban dolgozik – írja a 24.hu értesülését. Az intézmény arra a kérdésére nem válaszolt, hogy a visszatérő orvosok között van-e Szekér Zoltán korábbi osztályvezető főorvos, azt azonban elárulták, hogy a visszatérő orvosokkal külön bérmegállapodás nem született. Hozzátették, a traumatológián az orvosi team folyamatosan bővül:

„a korábbi stagnálás helyett jövőbemutató fejlődés indult el az osztály életében”.

Kép forrása: MTI/Varga György 

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Newman
2021. augusztus 20. 15:04
A volt fizetésüket kapják meg, és köszönjék meg, hogy belekostólhattak valami másba!!! A többieknek nyugodtan promótálhatják!!!:)
NoSS
2021. augusztus 20. 10:05
Elvenni a egész fizetésüket,aztán kényszermunkára. A pénzt meg odaadni bíró márk fajtáknak. Mert 10 év semmittevésért elég kevés a havi millió feletti fizetés!
zakar zoltán béla
2021. augusztus 19. 22:38
alja
gyaloggos
2021. augusztus 19. 21:41
KAPTAK-e végkielégítést a távozásukkor ezek az orvosok? S HA igen, mennyit? Hm....?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!