Nem ebolás a Budapesten kórházba szállított nigériai lány

2014. szeptember 24. 08:31

Súlyos fertőzés tüneteivel szállítottak kórházba egy diákot az International Business School kollégiumából kedd este. Azóta kiderült: a nigériai lány nem ebolás, hanem maláriás.

2014. szeptember 24. 08:31

Kórházba szállítottak egy diákot kedden este az International Business School kollégiumából – tudta meg a Hír TV. A nigériai lányt a mentők védőfelszerelésben, szkafanderben látták el, ami súlyos fertőzéses betegségre utalhat.

A lány kezelőorvosa a Hír TV tudósítójának szerda reggel azt mondta: még az este elvégezték a szükséges vizsgálatokat, amelynek alapján kiderült, maláriás a diáklány. Jelenleg ezzel kezelik a Szent László kórházban.

Hasonló intézkedésre nemrég Debrecenben is volt példa, akkor szintén az derült ki a külföldi diákról, hogy maláriával fertőzött.

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2014. szeptember 24. 18:20
Nem eboldás, hanem umbuldás.
Riwen
2014. szeptember 24. 17:39
Akkor már gond van, ha annak örülünk, hogy kis hazánkban valaki maláriás...
vigyor
2014. szeptember 24. 14:40
...gondolom szegények a maláriának se örülnek annyira...
Potymog
2014. szeptember 24. 14:34
"Súlyos fertőzés tüneteivel szállítottak kórházba egy diákot az International Business School kollégiumából kedd este. Azóta kiderült: a nigériai lány nem ebolás, hanem maláriás." Akkor nem az ebolát, hanem a maláriát terjeszthette. Vajon mennyi magyarországi maláriát terjesztő szúnyog csípte meg?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!