Nyíregyháza fellélegezhet

2014. február 09. 10:19

Küszöbérték alá szorult Nyíregyházán a légszennyezettség: már csak 52,6 mikrogramm a szálló por koncentrációja. A több helyen feltámadó élénk szél is javulást hoz a légszennyezettségi értékekben.

2014. február 09. 10:19

Tájékoztatási küszöbérték alá csökkent a szálló por légköri koncentrációja Nyíregyházán, közölte a városháza sajtófőnöke vasárnap az MTI-vel. Parillák Gabriella elmondta, a Széna téri mérőállomás szombaton a 75 mikrogrammos tájékoztatási küszöbérték alatti koncentrációt mért, ami ezen a napon 52,6 mikrogramm volt. A meteorológiai előrejelzések szerint hétvégén egy-egy frontzóna vonul át az ország felett, a több helyen feltámadó élénk szél az ország döntő részén javulást hoz a légszennyezettségi értékekben.

Nyíregyházán múlt szombat óta voltak magasak a légszennyezettségi értékek, a szálló por koncentrációja több napig a 100 mikrogrammos riasztási küszöbértéket is jóval meghaladta.

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kjkj945
2014. február 09. 13:11
Ja mikor is emelték fel a küszöbértéket??? 5-10 éve????
békalepcse
2014. február 09. 12:25
A légszennyezettség elleni harc egyetlen eszköze a rérdre imához ha jól tévedek, ahelyett hogy használnánk a technika adta lehetőségeket. Mondjuk lecserélnénk az autót egy sokkal használhatóbb rendszerre.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!