Index: Gyanús ügyek a Magyar Orvosi Kamara körül

2013. december 30. 11:02

Bejelentést tett a Magyar Orvosi Kamara felügyelőbizottságának elnöke az Állami Számvevőszéknél, az adóhivatalnál és az adatvédelmi biztosnál – írja az Index. Az elnök a kamara pazarló gazdálkodására és könyvelési szabálytalanságaira hivatkozik. Gyenes Géza jobbikos képviselő is érintett lehet az ügyben.

2013. december 30. 11:02

Az Index birtokába került hangfelvétel szerint a MOK felügyelőbizottságának elnöke, Bánki Magdolna „csökkenő tagi szolgáltatásokról, emelkedő elnöki jutalmakról, milliós lelépési összegekről, kamarai pénzből kifizetett gyorshajtási és parkolási bírságokról” számolt be. A 2011-2012-es évről szóló jelentést a felügyelőbizottság nem tudta lezárni, mivel a kamara vezetése többszöri kérésre sem adta át a teljes könyvelési anyagot. Bánki az Indexnek elmondta: a külső szakmai segítsége szüksége miatt fordultak a NAV-hoz.

A vizsgálatok szerint a tagok javára végzett szolgáltatásokra fordított összeg a 2011-es 100 millióról két év alatt 40 millóra csökkent, miközben a tiszteletdíjak összege 41 millióról 71 millióra nőtt. A hat és félmilliós jutalomkeretből a MOK dolgozói 30, Gyenes Géza alelnök 19-23, Éger István elnök 40-50 százalékot kapott. A MOK költségvetéséből fizették az autók fenntartási költségeit, ami nem feltétlenül furcsa, de a parkolási, gyorshajtási bírságokra is 600.000 forint ment el.

A felügyelőbizottság sokallta a kamara két ügyvédjének fizetett évi 26 millió forintot is. Emellett a kamara egyik kft-je, a MOK Komplex sem fogja valószínűleg visszafizetni azt a 138 millió forintos tagi kölcsönt, melyet egy idősotthon birtoklására kapott, mivel összeolvasztották a kamara egy másik cégével. Az így eladhatóvá vált, egyébként veszteségesen működő cég vezetői 700 ezer, illetve 1,6 millió forintos lelépési pénzt kaptak.

A MOK pénztárából több alkalommal vett fel 200-600 ezer forintnyi készpénzt Gyenes Géza jobbikos képviselő, a kamara alelnökének cége, a Medhelper Bt. A nyilvános cégadatbázis adatai szerint azonban a cégnek nem voltak bevételei az elmúlt két évben – írja az Index. Gyenes szerint neki az egészből egy „buznyák haszna sem származott″.

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Castro
2013. december 30. 14:50
A dzsabbik már nem is indítja gyenes gézut mert 2010-el ellentétben az mszmp tagság már nem nyerő náluk, a volt szadeszos hegedűs tomika is megy a lecsó helyett majd elnöki tanácsadónak...
csuka
2013. december 30. 12:50
Több mint gyanus ügyek a FIDESZdsz szekta körül: „A földmutyi, a szerencsejáték és a dohánypiac után az online pénztárgépeket is saját holdudvarának befolyása alá vonta a kormány – hangsúlyozta Gyöngyösi. – A Fidesz így 2013 végére megteremtette a baloldal gazdasági maffiájának konkurenciáját. Valóra vált a Orbán Viktorék választási szlogenje: „Csak Fidesz!”” http://alfahir.hu/konkurenciat_kapott_a_baloldal_gazdasagi_maffiaja ---- "Lemondani kényszerült a helyi törvényhozás 98 százaléka Kína Hunan tartományának egyik nagyvárosában, miután kiderült róluk: szavazataikért cserébe pénzt fogadtak el - adta hírül a Hszinhua kínai állami hírügynökség." http://alfahir.hu/a_torvenyhozok_98_szazaleka_erintett_egy_valasztasi_csalasban Nálunk ez, a FIDESZ-MSZP hazaáruló, ügynök-maffia esetében elképzelhetetlen. Itt nem a bűnözőket, hanem a feljelentőt vonják felelősségre. (Lsd.: a NAV maffia esete Horváth-al) Mint
kukagyerek
2013. december 30. 11:11
Ha Gyenes bűnös, akkor megvannak számlálva a napjai a jobbikban. De az is lehet, hogy ez is egy bal-jobb-komcsi rágalomhadjárat kezdete. Élesítik a kampányukat a tovarisok. Fosnak az elvtikék a 2014-es buktától!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!