Kormányszóvivő: „Korántsem vagyunk elégedettek”

2016. december 10. 09:49

A kormány sem elégedett azzal, amit az oktatásban tett eddig, mondta Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV-ben.

2016. december 10. 09:49

A PISA-felméréssel kapcsolatban Kovács Zoltán kormányszóvivő az ATV Egyenes Beszéd című műsorában azt mondta: a kormány nem elégedett azzal, amit az oktatásban tett eddig. „2010-ben olyan rendszert örököltünk, amelybe évtizedek óta be volt kódolva az egyenlőtlenség, mi visszavettük állami kézbe a működtetést. Magyarországon nőtt legnagyobb ütemben az oktatásra fordított összeg, nem vettünk ki az oktatásból pénzt, az előző rendszer levét isszuk” - vélekedett.

Összesen 172 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csuka
2016. december 12. 08:17
http://index.hu/mindekozben/poszt/2016/12/11/szenne_vagyunk_adoztatva_a_regio_orszagaihoz_kepest/
csuka
2016. december 11. 17:12
Ütik egymást a fideSZDSZ maffia guccijai: „A hozzászólásra reakcióként érkezett egy kérdés is: "Honnan tudjátok, hogy a következő hetek sajtóbotrányai nem rólatok fognak szólni?!". Erre Alt Norbert úgy válaszol: "Onnan, hogy soha nem jutott még eszünkbe sem, hogy olyan facebookos kézikönyvet készítsünk, amely útmutatásokat tartalmaz más települések, azok vezetése lejáratására...ne haragudj, de ami most megy, arról inkább no comment..." Időközben Gyula polgármestere, Görgényi Ernő is hozzátette a magáét a csetepatéhoz. Sajtótájékoztatón felszólította Simonkát, haladéktalanul távolítsa el közösségi oldaláról a gyulai embereket sértő bejegyzéseket, kommenteket, ugyanígy a megye más településeire vonatkozó sértő bejegyzéseket is. A felszólítást a Körös Hírcentrum oldalán meg is hallgathatja.” http://index.hu/belfold/2016/12/11/a_gyulai_fidesz-elnok_is_beszolt_simonkanak/
csuka
2016. december 11. 17:07
Tölgyessy 5 mondatban összefoglalta az Orbán-rendszer lényegét A politikai elemző, a rendszerváltás egyik atyja a Transparency International rendezvényén a korrupció magyarországi történetét próbálta leírni. A 24.hu tudósítása szerint Tölgyessy Péter a jelen viszonyokat leírva azt mondta: Ami most zajlik, az államosított korrupció. Ebben már egybefolyik a közigazgatás és a hatalmi-politikai tényező. ‘Együttműködnek’ – ahogy Orbán mondja. Korábban ugyanő még úgy vélte, irányított nemzeti kapitalizmus kiépítése zajlik. Most már korrupcióról, azaz szimpla lopásról beszél. Bár lehet, hogy ugyanazt értette rajta. Akár irányított kapitalizmus, akár államosított korrupció, az eredmény ugyanaz, amit bárki láthat, aki járt mostanában Európában, és amit Tölgyessy úgy fogalmaz meg, hogy Magyarország 2010 óta hihetetlen gyorsan távolodik a Nyugattól. De nem, nem Orbán a hibás, nem is a politikája, meg az ipari mértékű lopás. De ha nem ők, akkor kell egy bűnös. Ez Tölgyessy meglátása szerint a külföld: Orbán azt üzente a népnek, hogy nem mi vagyunk az okai a sikertelenségünknek, hanem a külföld, amely elnyom minket. És Magyarország akkor lesz sikeres, ha “mi” újraosztjuk a javakat. Ebből pedig már szinte következik is, hogy Orbán szerint - mondja Tölgyessy - a társadalmi igazságtalanságot pedig úgy lehet helyreállítani, hogy elvesszük a “rosszak” vagyonát és odaadjuk a “jóknak”, bárkit is jelöljenek ezek a kategóriák. Ezt az “újraosztást” látjuk azóta is, mondta Tölgyessy. Bár vannak olyan szektorok, amelyek nem lophatók a kormány által (autóipar, szolgáltatóközpontok), de amit lehet, azt “újraosztanak” (bankok, kereskedelem, energetika, turizmus). Most már 2-3 év alatt lehet hatalmas vagyonokat szerezni, illetve ugyanúgy elvehetik bárkinek a vagyonát. Nagy sokat sokat nem lehet ehhez hozzátenni Legfeljebb annyit, hogy amíg Orbánnak van kb. kétmillió embere, akiket Tölgyessy korábban a legnagyobb kisebbségnek nevezett, valamint - főleg személyi ambíciók miatt - nem össze egy kormánykritikus választói koalíció, addig ez így is marad. http://index.hu/index2/#bloghu/b1/2016/12/10/tolgyessy_5_mondatban_osszefoglalta_az_orban-rendszer_lenyeget-rendszer_lenyeget
csuka
2016. december 11. 16:26
fideSZDSZ maffia felszopók pórázon: http://alfahir.hu/igy_iranyitja_kommentelo_hadsereget_a_fidesz
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!