Utálják-e egymást a háromszéki magyarok és románok?

2015. december 07. 13:03

Provokáció és diverziókeltés a terroristázás – mondják azok, akiket felháborít a Beke István-ügy. A románozás-magyarozás árt az üzleti és rokoni kapcsolatoknak.

2015. december 07. 13:03

A Főtér a kézdivásárhelyi és a sepsiszentgyörgyi magyarokat és románokat kérdezgette arról, utálják-e a románokat. Megszólal Beke István egykori tanárnője is. Egy idős román néni elmondja, hogy a férje magyar volt, és egymás közt mind emberek vagyunk.

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
memocrat
2015. december 07. 23:06
Olyan helyen dolgozom, amely a világ minden tájáról alkalmaz embereket. A román kollégákkal sincs semmilyen ütközés, mert van közös cél, tudjuk, h együtt tudjuk megoldani, amikor problémák merülnek fel. Amiben tudjuk, segítjük egymást. A mindennapi életben kevesebb gond lenne, ha megtanulnának közösen gondolkodni és együttműködni emberek. Ebből a videóból is ez derült ki.
Sebastian Knight
2015. december 07. 22:15
Háromszéktől a Himalájáig
kenwood
2015. december 07. 18:22
Ez biztos nem reprezentatív, de ez az én tapasztalatom: amerikàban, ahol ez màr a legkevésbé sem érdekes, dolgoztam egy erdélyi magyar tulaj cégénél romànokkal, félig romànokkal, félig magyarokkal. Soha semmilyen problémànk nem volt egymàssal. Ök is azt mondtàk, hogy erdélyben békében élnek, senkit se érdekel a faluban, hogy ki romàn, meg ki magyar. Az viszont nagyon meglepett, hogy a félvér kollegàim alig tudtak magyarul és romànnak vallotta magàt mind. A szín tiszta erdélyi magyar kollegàm inkàbb romàn lànyt vett feleségül, úgyhogy szerintem a magyarsàgtudat se a régi...
Akitlosz
2015. december 07. 15:54
A kérdés provokatív, utálást sugall. A korrekt kérdés kb. az lett volna, hogy: Milyen a románok és a magyarok közötti viszony Ön szerint?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!