Itt az első székely rajzfilm!

2015. március 28. 17:32

Likaskő - ez a címe az első székely rajzfilmnek, amelyet csütörtök este mutattak be a székelyudvarhelyi volt mozi nagytermében.

2015. március 28. 17:32

„Gábor Áron is azt mondta, ha nincs ágyunk, csinálunk. Mi is ezt vallottuk: ha nincs székely rajzfilm, csinálunk. A gyerekek ismerik Shreket, ismerjük a gallok, a skótok figuráit. Ebből kiindulva jött az ötlet: miért ne lehetne nekünk is? Amúgy az ötlet burjánzik, mert egy korondi mester már Likaskövet készít” - mondta Fazakas Szabolcs a Mihir.ro portálnak a Likaskő című, e héten bemutatott rajzfilmről. A producer szerint nagyon jó alkotó csapat állt össze, a következő részeknél eljuthatnak oda, hogy külföldi tévékben is sugározzák. A csapatnak sikerült meggyőznie a londoni Her Majesty Színházat, hogy szinkronizálják nemcsak az első, de mind a 12 részt. Ezáltal a külföldiek nemcsak Drakuláról hallanak, hanem a székelyekről is.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zokni
2015. március 30. 09:58
Első székely rajzfilm. Az remek. Már készül az első palóc is. Meg az első jász is. Volna még egy pár, de itt találtam a székelységen belül is rajzfilmeseket: Ilyenek a hétfalusi csángó-, gyimesi csángó-, moldvai székelyes csángó-, bukovinai székely animációs művészek.
justiceforhungary
2015. március 29. 19:29
''„Gábor Áron is azt mondta, ha nincs ágyunk, csinálunk. Mi is ezt vallottuk: ha nincs székely rajzfilm, csinálunk.'' Gábor Áron biztosan az ágyúra gondolt nem az ágyra... De ettől függetlenül piszkosul jó a rajzfilm :-))
Finale*
2015. március 29. 13:31
Kivancsian varom ,mindenesetre nalam mar van ket kis rajongo : )
thymian
2015. március 29. 11:04
Így kell bevinni Európa és a világ tudatába a székelyek létezését. Nagyon jó, mind az ötlet, mind a rajzfilm.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!