A garanciákat hiányolják a diákok

2012. december 19. 09:42

Otthagyták a kormánnyal folytatott tárgyalást a diákok képviselői, akik azt kifogásolják, hogy semmi sincs írásba adva, mindent a sajtóból kell megtudniuk.

2012. december 19. 09:42

Balog Zoltán miniszter szerint nem hogy nem csökkennek jövőre a keretszámok, hanem még többen tanulhatnak majd ingyen, mint idén. A tárcavezető a diákok képviselőivel folytatott egyeztetés elején kifogásolta, hogy a Hallgatói Hálózat megbízottja is megjelent, ám végül nem kellett távoznia.

A diákok otthagyták a kormány képviselőit, mert mint mondták, így nincs értelme tárgyalni. Hiányolták az írásbeli garanciákat, illetve kifogásolták, hogy mindent a sajtóból tudnak meg.

Az RTL Klub Orbán Viktort is megkérdezte, mit szól ahhoz, hogy még mindig tüntetnek a diákok, mire a miniszterelnök annyit válaszolt: „ilyenek ezek a diákok”.

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Soma
2012. december 19. 21:35
Majd a Fletó garantál nekik! /Olyan jövőt, hogy a fülük is ketté áll/.
rimpeter
2012. december 19. 20:33
A látszat ellenére a közoktatás nem csak a diákokról szól, hanem mindannyiunkról. Mivel a közoktatást közpénzből finanszírozzák. El kell dönteni: keretszám vagy ponthatár. Hígitani a minőség és a pénz rovására nem szabadna. Minél magasabb lesz a ponthatár, annál kevesebben jutnak be, VISZONT a minőség növekszik. Azt is el kell dönteni, milyen képzésekre van szüksége az országnak jelenleg és a közeljövőben.
igazsagos_adam
2012. december 19. 18:16
Mi is történt? Volt egy terv, koncepció arról mi történjen a felsőoktatásban, ami nem tetszett a diákoknak. A nagy diktatúrában, a kormány reagált a tiltakozásra. Mit is követelnek? Legyen terv. Ja, hogy volt de nem tetszett az más. Már olyan érzése lehet az embernek, hogy azt követelik, legyen mindenbe beleszólásuk, de legfőképpen legyen mindenkinek igyen a diploma. Midenkinek, függetlenül attól, hogyan teljesít vagy hogy egyáltalán használni tudja-e. Milyen értéke lesz így a diplomána? És ki képviseli az adózók érdekét? Igen is, nézzük meg mire költi az állam az adónkat. Személy szerint nem támogatnám olyanok képzését akik a munkanélküliek számát fogják növelni vagy a diploma után külföldre költözik.
silvester
2012. december 19. 18:15
Na ne,hogy már ezek a szarháziak-akik magukat vezetőknek mondják-diktáljanak egy többségi erővel bíró kormánynak.Jó,hogy elmúlt már az az idő,amikor csak úgy választói akarat nélkül lehetett min.elnök a félnótás,majd a libás.Mi ezt nem engedjük,hogy a ludmillások a kónya és molyírtó szivatók,kendermagosok az ország vezetésébe részt vehessenek.DE Un.HÖOK vezérek ti sem vagytok alkalmasak másra,mint széltolásra,ehhez pedig nem szükséges egyetemi végzettség,diploma és dr.cim pláne nem.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!