Diákok fojtották bele a szót az Oktatási Hivatal vezetőjébe

2012. január 20. 14:02

Középiskolások, egyetemisták és tanárok akadályozták meg, hogy Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal elnöke elkezdje beszédét pénteken, az Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóján.

2012. január 20. 14:02

középiskolások, egyetemisták és tanárok zavarták meg Educatio oktatási szakkiállítás megnyitóját pénteken; Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal (OH) elnöke így nem tudta elkezdeni beszédét. A Hallgatói Hálózat által szervezett, néhány perces akció során hosszan sorolták kifogásaikat az új felsőoktatási rendszerrel kapcsolatosan. „Félnek közgazdászokat és szociológusokat képezni, mert kiderülne, hogy a politikájuk egy csőd. Félnek jogászokat oktatni, mert azok számon kérnék a jogállam leépítését. Miért támogatnak kevesebb mérnököt, mikor azt mondják, szükség van rájuk.” – hangzott el egyebek mellett a performansz során. Az akció után az OH elnöke elmondta nyitóbeszédét, később már nem történtek bekiabálások.

Összesen 92 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rs911
2012. január 21. 15:11
"Most arról van szó, hogy a kisemberek gyerekeit akarják kirekeszteni a felemelkedés lehetőségéből. Azt akarják elvenni, hogy minden gyerek legalább egy kicsivel többre vihesse a szüleinél. Most az a kérdés, csak a milliárdos klikk gyerekei előtt tárul szélesre az élet kapuja, vagy a legkisebb faluból is ki lehet jutni a napra, sőt fel lehet kapaszkodni a csúcsra. Most összetartásra, szolidáris fejlődésre volna szükség, ehelyett a társadalmi különbségek olyan ütemben nőnek, mint korábban soha." - Orbán Viktor, 2007 október 23.
diák
2012. január 21. 13:06
Nem mindenki megy külföldre a diplomájával. Egyszerűen nem lehet olyat csinálni, hogy az utolsó percben hozakodjanak elő ennyi embert érintő törvénnyel. Elszállt az esélye, hogy jövőre egyetemre menjek, mert megfizethetetlen, és irreálisak az elvárások ahhoz, hogy államilag finanszírozott helyre bekerüljek. Ez nem korrekt az idei érettségizőkkel. Másrészt a diák hitel 2 drágább az államnak mintha több finanszírozott helyet indítanának. Nincsen röghöz kötés? http://hvg.hu/karrier/20120120_hoffmann_rozsa_tamgotasok
egykettő
2012. január 20. 22:18
Kicsit demagóg, de ötletes. Sok ilyen kéne, oldalfüggetlenül mondom.
Corporate Soldier
2012. január 20. 21:23
A sok kis büfészakos geci.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!