Ne használják már az orwelli nyelvezetet

2023. június 13. 12:46

Ne jelentsék már a szavak az ellenkezőjüket.

2023. június 13. 12:46
null
Martin Ethelwolf
Martin Ethelwolf
Facebook

„Nincs ezzel semmi baj, ha van olyan nőbuli, ahova férfiakat nem engednek be. Szerintem se menők nem lesznek, se a csajok többségét nem szippantják be. És komolyan gondolom, hogy van ennek egy gyógyhatása is. Például menedék azoknak a nőknek, akiket a külsejük miatt sérelem ért.

Két megjegyzés mindössze:

Valamikor voltak olyan klubok, ahová csak férfiak mehettek, nők nem léphettek be. Ez ellen ugye az emancipatorikus mozgalmak tiltakoztak. Innentől viszont egy árva szót se, ha szóba kerülnek a régi, konzervatív férfiklubok.

A másik, hogy ne használják már az orwelli nyelvezetet. Ne jelentsék már a szavak az ellenkezőjüket. Jelesül, ne szövegeljenek itt elfogadásról meg szeretetről, amikor a férfinemet homogén masszaként bélyegzik meg, és csak úgy árad belőlük a frusztrációból eredő gyűlölet, hogy öröm nézni.

Hangsúlyozom: jó, hogy van ilyen, mert mindenki azt csinál, amit akar, a privát szféra szent. Csak ne legyen kötelező szeretni őket, mert ők se szeretnek bennünket. Alig van visszataszítóbb az »elfogadás« szó mai progresszivista használatánál.

Amúgy most jut eszembe: honnan, milyen alapon döntik el, hogy férfi-e az illető, akit nem engednek be? Ugye nem biológiai alapon, testszégyenítéssel egybekötve?”

Nyitókép illusztráció. Fotó: AMAURY CORNU / HANS LUCAS / HANS LUCAS VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. június 14. 12:26
Szerintem a Mandi tele van buzival meg csirával, annyi lmbtq posztot nyomnak be. az kiabál akinek a háza ég - lásd Szájer XDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
Csigorin
2023. június 13. 20:45
mar reg azt hasznalnak BEKEalapbol finansziroznak HABORUT peldaul
luzitanxaver
2023. június 13. 16:43
"A másik, hogy ne használják már az orwelli nyelvezetet. Ne jelentsék már a szavak az ellenkezőjüket." Ugyan már, FAM, ennyire azért ne játszd a naivát, nagyon nem áll jól.
masikhozzaszolo
2023. június 13. 15:46
Rendezni fogok egy Bigcost filmet, csak már szült férfiakkal. És az összes pályázati pénzt elteszem! Oscaros is lesz, biztos!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!