Felőlem eltörölhetik az orvosok kötelező kamarai tagságát

2023. február 27. 16:06

De akkor mondjon valaki egyetlen érvet a kereskedelmi és iparkamarai tagság mellett azontúl, hogy Parragh Lászlónak ne kelljen dolgoznia, de legyen pénze.

2023. február 27. 16:06
null
Hont András
Hont András
Facebook

„Felőlem eltörölhetik az orvosok kötelező kamarai tagságát, de akkor mondjon valaki egyetlen érvet a kereskedelmi és iparkamarai tagság mellett azontúl, hogy Parragh Lászlónak ne kelljen dolgoznia, de legyen pénze.”

***

Nyitókép: Hont András Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 129 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gonterl
2023. március 01. 19:45
A kötelező tagságot elítélem, a törvényi kötelezést különösen, de a törvényen kívülit is. Sajnos mindkettőre van példa és mindkettő működik is.
Gépész53
2023. február 28. 13:32
Jogilag is teljesen logikus, sőt szükséges eltörölni a többi kamaránál is a kötelező tagságot, másképp egyértelműen diszkriminatív lesz a törvény!
aquila
2023. február 28. 11:48
Az 1999. évi CXXI. törvény által előírt regisztrációs díjat a Mérnöki Kamara tagjaként azóta se vagyok hajlandó fizetni az Iparkamarának. Abban az esetben, ha én elmulasztanám, akkor a törvény úgy fogalmaz, hogy ellenem a főtevékenységem szerint illetékes megyei KIK járhatna el. Mivel az én főtevékenységemhez az Iparkamarának semmi köze sincs, így nem fordulhatna a NAV-hoz se, hogy közadók módjára rajtam behajtsa. Mégis megteszi, az Adóhivatal pedig eljárási illetékkel együtt inkasszóval leemeli a számlámról. A saját kamarámtól és a kollégáktól semmiféle segítséget nem kaptam, így saját szakállamra nem indítottam pert, illetve felülvizsgálatot az Alkotmánybíróságnál.
masikhozzaszolo
2023. február 28. 10:00
"de akkor mondjon valaki egyetlen érvet a kereskedelmi és iparkamarai tagság mellett azontúl, hogy Parragh Lászlónak ne kelljen dolgoznia, de legyen pénze.” Leírtad az érvet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!