Darált tücsök és a nyúl éve

2023. január 27. 06:07

Rájár a rúd a tücsökre.

2023. január 27. 06:07
null
Hegyi Zoltán
Magyar Nemzet

Rájár a rúd a tücsökre. Nem elég, hogy a katicabogárhoz hasonlóan honvédő háborúra kényszerült, mivel a néhány évvel ezelőtt még az örökkévalóságig biztonságosnak tűnő koncerttermeinek ajtajait az éghajlatváltozásnak köszönhetően berúgta a kabóca, most majd még be is darálják valami kekszfélébe. Már amennyiben a hír igaz ugye, mert ezt mostanában szinte mindenhez illik hozzátenni, pedig még igazán el sem szabadult a mesterséges intelligencia, ami szépen lassan átveszi a kezdeményezést a hírszerkesztőségekben dolgozó kollégáktól.

A helyzetet ráadásul bonyolítja, hogy rengeteg, nemrég még hihetetlennek tűnő épületes baromságról szóló információról bizonyosodik be, hogy nem a Jereváni Rádió terméke, hanem inkább a szomorú, ám színtiszta valóságról szóló tudósítás. Ennek ellenére amikor először olvastam a tücsökdarálásról szóló híreket, magam is arra gyanakodtam, hogy valaki már megint rendesen berántotta a kézi fake-et, tehát a közlés hamis. Egy kicsit utána is mentem, és arra a következtetésre jutottam, hogy a vélemények megoszlanak.

Esetünkben ez szinte mindegy is, maradjunk hát egyelőre abban, hogy egy abszurd közegben mindez lehetséges, nem elképzelhetetlen. Mármint hogy vége az összevissza hegedülésnek, La Fontaine és Szabó Lőrinc átírva, az Európai Bizottság jóváhagyta, a darált tücsök a vele szövetséges lisztkukaccal együtt mehet a levesbe. Pontosabban egyelőre a pékárukba és a tésztákba, követve ezzel a hányatott sorsú európai vándorsáskát.

Még pontosabban, mostantól a tücsköt őrleményként sűrítő- és kötőanyagként belekeverhetik gabonaszeletekbe, kekszekbe, szószokba, feldolgozott burgonyatermékekbe, levesporokba és… igen, csokoládéba is.

Öröm az ürömben, hogy egyelőre csupán darálva, így az szinte kizárt, hogy a csokoládéban mogyoró helyett egy komplett egész állatra bukkanjunk.”

A nyitókép illusztráció. Fotó: Sam Edwards / CAIA IMAGE / SCIENCE P / NEW / Science Photo Library via AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kombinátor
2023. január 27. 16:47
én arra vagyok kíváncsi, hogy a libsik, akik jellemzően sem az állatok levágását nem szeretik, sem az emberi csecsemőket, azok hogyan viszonyulnak a tücskök lemészárlásához?
Igazszó
2023. január 27. 15:27
Ezt a rovarevés szarságot a köpcös geci valamelyik brüsszeli samesza megszavazta. Gondolkodás nélkül, mert ő sosem eszi ezt a szart, euroezreket kap havonta, hogy minket áruljon el szakmányban, nap nap után. Nem kevés penzünkben van az ő vidam élete a komisszárok között. De ez a sajtópatkány is minket uszít, holott a köpcös geci valamelyik bemtéri sameszát kellene kérdezze, hogy ezt mégis miért és hogyan sikerült összehozniuk ártópetivel. De nem ezt teszi. Itt uszít, ott megszavazza. A köpcös geci is ezt teszi minden alkalommal. Gyáva csicskák ezek a bemtéri sunyi patkányoktól a köpcös geciig. Megérdemeljük, mert hagyjuk.
Rocktoberi
2023. január 27. 15:17
Ragaszkodni kell ahhoz, hogy ezt először féléves tesztüzemben az Európai Parlament ebédlőiben kell kipróbálni. Szívesen megnézném, hogy milyen pofával falatoznak.
nakatomi
2023. január 27. 12:28
Az igazi probléma ez: " tetézi a bajt, hogy a gyártók nem lesznek kötelesek feltüntetni a csomagoláson, ha a termék nyomokban tücsköt tartalmaz." Vagyis nem arról van szó, hogy akinek gusztusa van hozzá, az egyen tücsköt, bogarat. Hanem arról, hogy tudtán kívül, sőt akarata ellenére mindenki fogyasztani fogja.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!