Társadalmi igazságtalanságot!

2022. október 24. 11:50

A felelős és mérsékelt politikus, aki nem akarja felforgatni azt a nyugati világot, amelynél hatékonyabbat és szabadabbat nem ismerünk, és amely maga az Európai Unió, nem ígér társadalmi igazságot.

2022. október 24. 11:50
null
Révész Sándor
HVG

„Az Európai Unió jogrendje az antiliberalizmussal nem fér össze. A liberalizmus pedig a társadalmi igazságossággal nem fér össze. Az EU és a társadalmi igazságosság összeférhetetlen. Aki az EU-t választja, aki Nyugat-Európát választja, a társadalmi igazságtalanságot választja. Mint én. Publim címe nem becsapós provokáció, hanem beismerés. Olyan beismerés, amelyet nem mernék az általam kisebb rossznak tekintett politikusoknak ajánlani, ha attól kellene tartanom, hogy hallgatnak rám. Mivel ilyen veszély nincs, én pedig nem vagyok politikus, ebben a beismerésben nincs kockázat. Csak igazság.

(...) 

Nincs antikapitalista liberalizmus, és igazságos kapitalizmus sincs. Ahol az emberi jogok érvényesülnek, ott lehet vállalkozni, pénzt keresni és kockáztatni, nyerni és veszteni, a pénzt nagy szabadságfokkal fölhasználni, átörökíteni.

Mindebből következőleg lehet sokat és semmit sem örökölni, anyagi és egyéb szempontból igen különböző körülmények közé születni, és ez a lehetőség az igazságtalanság lehetősége. Ahol ilyen lehetőség nincs, ott nem csak vállalkozói, munkavállalói szabadság sincs. Ott nemcsak a gazdagok jogfosztottak, hanem mindenki. Ahol nincs alapítványokat finanszírozó, ösztöndíjakat adományozó, mozgalmakat, médiát, államtól független szervezeteket fenntartó magántőke, ott nincs szabadság, nincs autonómia, ott nincs ellenerő a hatalom erejével szemben. És ahol mindez nincs, ott nincs igazság. Semmilyen igazság. Jogi igazság és jogegyenlőség sincs.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 40 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
rókabácsi
2022. október 24. 17:09
amit te akarsz az gazság! az i elmarad mafla!
Felvidéki MAGYAR
2022. október 24. 16:20
Fuj de transzjordán feje van....
FreeEurope
2022. október 24. 16:20
'államtól független szervezeteket fenntartó magántőke, ott nincs szabadság, nincs autonómia, ott nincs ellenerő a hatalom erejével szemben." Annyi csak a bibi, hogy ennek a magántőkének a kezében nagyobb hatalom van, mint az államokéban. Ki-kinek a hatalmi erejével szemben lép fel akkor valójában?
lvjtn
2022. október 24. 15:58
nem értem én ezeket a tgm, révész típusú keményvonalas kommunistákat, miért elégedetlenkednek? az ez jó tíz éve dolgozik azon, hogy a törvényességet, liberalizmus, jogállamiságot fölszámolja, és egy tőrölmetszett, igazi ávós-sztálinista bolsevizmust kényszerítsen európára vagy csak nem elég gyors és kemény nekik a forradalom?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!