Tibi atya, az alkoholizmusból soha nem lesz forradalom! – Molnár Áron védelmében

2022. október 11. 22:01

De erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy megszólaljak Molnár Áron védelmében, ahogy annak idején muszáj volt megszólalnom Homonnay Gergely védelmében is!

2022. október 11. 22:01
null
Perintfalvi Rita
Perintfalvi Rita
Facebook

„Mivel én nem vagyok egy olyan jól menő, alkoholizmust propagáló influenszer, mint Tibi atya, aki egy bárgyún vigyorgó katolikus pap logója mögé bújva osztja az észt – azt hadd ne áruljam el, hogy nekem, aki az egyházon belüli abúzusügyekkel foglalkozom, mi az első gondolatom, amikor meglátom ezt a képet.... – és nyitja sorra a borkápolnáit, ahol a fiatalok százai részegedhetnek le naponta, ezért csak most tudok reagálni. Nagyon kemény munkanapjaim voltak az egyetemen, ahol tanárként dolgozom. De erkölcsi kötelességemnek érzem, hogy megszólaljak Molnár Áron védelmében, ahogy annak idején muszáj volt megszólalnom Homonnay Gergely védelmében is! Sőt, látom a párhuzamokat. És ígérem, nem fogok megfeledkezni a másik parazitázó, állítólagosan ellenzéki megmondóemberről, Hont Andrásról sem.

Szóval mi is történt? Van egy ember, akit Molnár Áronnak hívnak – tök jó lenne, ha végre megtanulná a sajtó is, hogy ő nem noÁr, mert noÁrnak a mozgalmát hívják – és ennek az embernek van egy víziója. Egy országról, ami újra szabad. Egy országról, ahol nincsen többé elnyomás, jogfosztás, a másik ember bántalmazása. Ebben a víziójában én jó magam is osztozom. Áron abban hisz, hogy a rezsim ellen egyetlen fegyver van: az, ha az emberek nem maradnak csöndben, hanem aktivizálódnak, ha nem a végtelen tűrést választják, hanem az ellenállást. Mivel nemrég volt egy közös pódiumbeszélgetésünk, így személyesen is megtapasztalhattam azt, hogy Áron szenvedélyesen hisz abban, amiről beszél. Illetve csak arról beszél, amiben őszintén hisz. És akkor jön egy ilyen Tibi atya, akinek az össztársadalmi tevékenysége kimerül az olcsó mémek gyártásában és rendkívül jól prosperáló borkocsmák és borkápolnák nyitásában, meg a fiatalok körében az alkoholizmus reklámozásában, és parazitának nevezi Molnár Áront. Hont András meg, aki pedig annyira tehetségtelen, hogy még önálló gondolata sincsen, megismétli ugyanezt. Hadd szóljon.”

Nyitókép: Földházi Árpád/Mandiner

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 121 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
civilvilmos
2022. október 15. 12:00
mi az első gondolatom, amikor meglátom ezt a képet.... Szóval perintfalvai, az álkeresztény egy kép alapján lepedofiloz valakit (az lényegtelen, hogy a kép fiktív vagy valós személyt ábrázol). A kinézet alapján hoz elő súlyos vádakat. Jézust vajon minek ítéli meg a róla készült képek alapján? És őt minek ítélhetnénk meg a kur...s képei alapján?
lendvaiildiko
2022. október 13. 10:37
A Mandiner Istennek hála, tán megszabadult a heti habsburgozástól. Jó lenne a napi perintfalvizástól való megszűnés is. (Remélem, nem kiabáltam el a habsburgozást).
Vakfolt
2022. október 13. 08:27
" az egyházon belüli abúzusügyekkel foglalkozom" Nem igaz. Te papi személyek által elkövetett, vagy azzal megvádolt ügyekből próbálsz az egész egyházat átszövő rendszert kreálni.
Ebihal
2022. október 13. 01:44
Nem tudom, ki miben hisz őszintén. Azt tudom, hogy az ördögök is hisznek, és félnek. Az óriási, őszinte hitét kenheti a hajára MolnoÁr is meg a menyétarcú menyecske is.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!