Pánik, homály és árnyék

2022. szeptember 29. 07:41

A politikai arányok alapján nyilvánvaló, hogy a DK az ellenzéket hívta vetélkedőre, s ha győz, ha felszívja a protest oldalt, nekimehet Orbánnak.

2022. szeptember 29. 07:41
null
Tömpe István
Népszava

„Közben előlépett az árnyékkormány. Készséggel elismerem, az ellenzéki oldalon ideje volt valami hatásosat lépni, s hogy Dobrev Klára felkészült személyiség. A bejelentés lépéskényszerbe hozza a többi ellenzéki pártot. Vannak, akik szerint jobb árnyékminisztereket lehetett volna találni, koalíciósabb karaktereket, civil tekintélyeket. De hát nem pont ez bukott meg az ellenzéki összefogásnál?

A kérdés most aligha az, hogy az árnyékkormány full DK-e (mert az), hanem, hogy valódi kihívás nőhet-e ki belőle a kormánnyal szemben, ösztökél-e további ellenzéki ellensúlyok kiépítésére, képes-e pár hónapnál tovább lekötni a közfigyelmet. A politikai arányok alapján nyilvánvaló, hogy a DK az ellenzéket hívta vetélkedőre, s ha győz, ha felszívja a protest oldalt, nekimehet Orbánnak. Egyelőre a cél az lehet, hogy egy erősebb csapattal felkerüljenek a másodosztályból az első ligába. Jócskán függ ez attól is, hogy a Jobbik és a Momentum mire képes és hajlandó. Ám a mai ellenzék nem tudja Orbánt leváltani.

Rövidesen drámai élményeket szerzünk a háztartás költségeiről, csakhogy forró ősz helyett inkább langyos hűtőtest és riadozó középosztály várható. Nem látszik a lázadás, vele az sem, hogy a mai ellenzék az elégedetlenség hullámán kormányváltó erővé válna. A kormány elleni elégedetlenség nem a meglévő pártok szavazóit, hanem a bizonytalanok táborát növeli.

Messze az idő, mikorra egy árnyékkormányból kormány lesz. Bizonyára lesznek új szereplők, pártok és mozgalmak. Addig is érdemes volna tanulni, társadalmat, politikát, választókat, kommunikációt. Ahogy elnézem, idő lesz rá. Ne felejtsük el kihasználni.”

Nyitókép: Facebook

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Robertoo
2022. szeptember 29. 21:33
A DK párt: Pánik, homály és árnyék. ........... Igen.
Kvasztics Fedor
2022. szeptember 29. 19:24
Látva mindazt, ami a világban van, látva a nyugati idiotizmust, nem biztos, hogy a szavazók számára most az egyébként valóban javításra szoruló egészségügy, vagy oktatás a legfontosabb kérdés. Ami nyugatról jön, az abnormális ideológiai nyomulás, a nemzetállamok szuverenitásának felszámolására való törekvés most a normális jövőt veszélyezteti, és a DK ennek pártján áll.
asiati
2022. szeptember 29. 18:25
A következő választásokon egyedül a Mi Hazánk az egyetlen, aki megakadályozhatja az újabb kétharmadot.Ahogy fogynak a Böszmére szavazó kedves budapesti nyugdíjasok még a bejutás is nagyon nagy falat lesz.A sok-sok felkészülés is hasznos már most vakon nekimennek a falnak.De a cigány is azt mondta az eladó lováról,hogy nem vak az kérem hanem bátor.
csulak
2022. szeptember 29. 18:11
1 NEM kormany mert senki se valasztotta meg oket ! 2 NEM arnyek hanem arnyekszek ! SOHA TOBBE BALOLDALT !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!