Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Gelencsér Ferencet sem az eszéért tették meg Momentum-elnöknek

2022. augusztus 09. 06:39

Legutóbb sárkányölő Szent Györgyhöz hasonlította a kormányfőt.

2022. augusztus 09. 06:39
null
Pilhál György
Magyar Nemzet

„Eddigi munkásságát szemlélve Gelencsér Ferencet sem az eszéért tették meg Momentum-elnöknek. A pártvezér májusi megválasztása óta számos alkalommal adta jelét, hogy elődeihez hasonlóan ő is súlyos Orbán-fóbiában szenved. Legutóbb sárkányölő Szent Györgyhöz hasonlította a kormányfőt, aki – végezvén a fenevaddal – nem tud mit kezdeni magával. »Sárkányra van szüksége – kacarászta a jópofa Laci. – Ez lehet a migráció, bár senki sem akar idejönni. Lehet egy magyar származású amerikai vállalkozó, aki egyébként a kormányfő korábbi támogatója. Lehet a gender, jelentsen ez bármit is államszervezési szempontból.« Gelencsér pszichiáter úgy látja, a miniszterelnök kétségbeesetten védi a barikádokat, miközben a »(fülke)forradalom« véget ért.

A napi eseményekből sem akar kimaradni a magas fordulaton pörgő vezér. Jó példa: a katatörvény ellen háborgók az ő buzdítására foglalták el a Margit hidat. „A civilek érthető módon nehezen szervezik meg magukat – magyarázta igyekezetét –, logisztikai nehézségeik vannak, nincsen hálózatuk, mi ebben tudunk segíteni.” Egyik idvezült pillanatában azt ecsetelte, ha kitartanak a tüntetők, lesz eredmény. »Nem azt mondom, hogy legyen megint 2006, de ha húszezer fő kimenne, az kritikus méretű tömeg lenne. A taxisblokád idején három napig állt a város, és ezután változást értek el.« Összegezte is a teendőket: ki kell tartaniuk őszig, amikor megérkeznek az első rezsiszámlák, s akkor október 23-án megmozdulnak az emberek. »Láttunk már október 23-án ebben az országban egy-két dolgot: ’56-ban és 2006-ban is« – kacsint ránk Gelencsér »történész«. Párhuzamot lát a nemzet forradalma és a gyurcsányi vérfürdő között.

Itt kirakom a pontot.”

Nyitóképünkön Gelencsér Ferenc. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ivanoohe
2022. augusztus 16. 09:44
Aktív idióta :)
Jooee
2022. augusztus 09. 18:53
A Momentumban egyetlen észlény nem létezik, ezek inkább a barmok gyülekezete.
creapress
2022. augusztus 09. 15:04
A Momentum saját koporsójába ver szögeket. Ezek közül a legnagyobb méretű Fekete-Győr Andriska jogerős elmarasztaló ítélete lesz, több százezren bízunk abban, hogy még az idén. Az egyben búcsút is jelent neki a képviselőségtől, a hatályos törvények szerint.
creapress
2022. augusztus 09. 14:57
Miért is nincs még újranyitva a Lipót?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!