Népszavazás csak akkor lesz, ha azt a Fidesz is akarja

2022. augusztus 07. 18:39

Nem kell politikusnak, EP-képviselőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, mekkora hazárdjáték egy ilyen népszavazás.

2022. augusztus 07. 18:39
null
Hadházy Ákos
Hadházy Ákos
Facebook

„A mai napon több kisebb párt is bejelentette, hogy népszavazást kezdeményez hazánk EU-s tagságáról. Sajnos, amíg nem vagyunk hajlandóak megküzdeni tisztességes játékszabályokért, százszázalékos bizonyossággal kimondható: NÉPSZAVAZÁS CSAK AKKOR LESZ, HA AZT A FIDESZ IS AKARJA.

Így akkor is csak két lehetőség van, ha ezeket a kezdeményezéseket a legjobb szándék vezérelte:

1) A bejelentések kommunikációs pótcselekvések, arra jó, hogy néhány alkalommal (bejelentés, beadás, elutasítás) cselekvő ellenzékiként szerepeljenek vele a megmaradt független sajtóban a pártok, de semmilyen relevanciája nincsen. Ártani azért árt, mert egy ilyen kezdeményezés azt feltételezi, hogy az azt elbíráló Nemzeti Választási Bizottság, a Kúria és végső soron az Alkotmánybíróság a Fidesztől független, valóban a jog talaján álló szervezetek.

2) Ha a Fidesz úgy gondolja és úgy méri, hogy számára hasznos lehet egy ilyen népszavazás kudarca, akkor átengedik. Akkor viszont nem kell politikusnak, EP-képviselőnek lenni ahhoz, hogy tudjuk, mekkora hazárdjáték egy ilyen népszavazás. A briteknél is az történt, hogy egy azóta méltán elfelejtett, ostoba politikus írta ki saját politikai túlélése érdekében, aztán abból lett a Brexit.”

Kapcsolódó tartalom:

Ujhelyi István: Népszavazást kezdeményezek az uniós tagságunk megerősítéséről!

Orbán korábban már egyértelművé tette, hogy számára az „Unión kívül is van élet”. Bővebben...

Nyitókép: MTI/Mónus Márton

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
józan paraszti ész
2022. augusztus 08. 10:02
Ez ki ez?
Hill
2022. augusztus 08. 03:04
Népszavazást az aktuális kormány írhat ki állatkínzó
ZeroTadpole8073
2022. augusztus 08. 02:08
Figyi, kutya vagy. Csak egy kivert kutya. A kedves rokonoddal együtt. Még viccnek is rossz volt, hogy te és az unokatesód lettetek volna a Legfőbb Ügyész és a Miniszterelnök. Gondolom Kész Zoltán lett volna a Házelnök. Csürhe!
amca
2022. augusztus 07. 20:53
Szaharhází orvos állat.jukkas zokni. Már ebben is széttépitek 1 mást. Téged Schiffer fog agyonütni. Uyyhuyyét mag csekkata erőszakolja meg. uyhuye mehet szülni,mert gender.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!