Európai minimálbér: ne kergessünk délibábot!

2022. június 07. 10:39

Ne vezessük félre a több pénzre váró magyar embereket.

2022. június 07. 10:39
null
Ujhelyi István
Ujhelyi István
Facebook

„Fontos előrelépés született az európai minimálbér általános rendszerének megteremtésében tegnap este Strasbourgban, ugyanakkor ne vezessük félre a több pénzre váró magyar embereket: sajnos még messze vagyunk attól, hogy a magyar dolgozó is európai szintű minimálbért vihessen haza.

A mostani európai folyamat célja és lényege, hogy minden európai tagállamban legyen meghatározott minimálbér, jelenleg ugyanis hat országban nincs még ehhez kapcsolódó szabályozás. Ugyancsak része a kezdeményezésnek, hogy több munkavállaló élvezze a kollektív szerződés védelmét, jelenleg ugyanis ennek aránya is alacsony és egyenlőtlen az Unióban. Ahhoz, hogy a szabályozás életbe is lépjen, még több akadályt meg kell ugrani: tegnap este a francia uniós elnökség és az Európai Parlament állapodott csak meg a csomagról, a Tanácsnak azonban még jóvá kell azt hagynia, de az Európai Parlamenthez is visszakerül még a végső javaslat jóváhagyásra, valamikor ősszel.”

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
critical man
2022. június 07. 22:25
Pifta! Vágjad a centit, fogy a mentelmi jogod, szét lesz ütve a pofád.
Robertoo
2022. június 07. 22:24
Hazaáruló.
amca
2022. június 07. 21:06
Látios uyyhuyye ,akkor vagy hiteles ha nem vagy uyyhuyye. De ,akkor kérdés ,hogy az esetek többségébn ,miért vagy uyhuuye??
Megtalálta
2022. június 07. 20:05
" A mostani európai folyamat célja és lényege, hogy minden európai tagállamban legyen meghatározott minimálbér, jelenleg ugyanis hat országban nincs még ehhez kapcsolódó szabályozás. " Hát ez tényleg nagy előrelépés. Már csak az a kérdés, hogy mennyiben érint ez minket?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!