Szász szónak is egy a vége (1. rész)

2022. április 24. 13:05

A Jézus Krisztusra hivatkozó orvos próbálja meg lejáratni kollégáját, illeti erős jelzőkkel, és hazudik állandóan.

2022. április 24. 13:05
null
Bayer Zsolt
Bayer Zsolt
Mediaworks Hírcentrum

„2019-ben a Cselekvés Alapítvány orvos és egészségügyi csapata szétválasztotta a bangladesi sziámi ikreket. Ez a tény. És ez egy külföldön megvalósított magyar csoda marad mindörökre. Akkor is, ha egyesek akárhogy, akármilyen érdekből szeretnék lejáratni a magyar csapat önzetlen és kreatív tudományos teljesítményét. És legyen világos: ezt a csodát semmilyen érdekből nem lenne szabad lejáratni. De leginkább nem lenne szabad állandóan és szemforgató módon Jézus Krisztusra hivatkozva ezt tenni. És hazudozni.

Mindjárt az elején tegyük fel a kérdést: vajon mi vezethetett ahhoz, hogy két hasonló értékrendű ember, két évtizedes baráti és szakmai kapcsolat után, ország-világ előtt szembekerüljön egymással? Mi vezethetett ahhoz, hogy egy vitathatatlan orvosi bravúrt véghez vivő csapat egymásnak ellentmondó állításokat fogalmazzon meg a médiában, majd elképesztően erős jelzőkkel és súlyos kritikákkal illesse egymást? Bár ez a megfogalmazás erősen szépíti a valóságot. A valóság ugyanis az, hogy a Jézus Krisztusra hivatkozó orvos próbálja meg állandóan lejáratni a kollégáját, illeti erős jelzőkkel, és hazudik állandóan, igazi farizeusként.

Az is természetes, hogy egy újságírónak felkelti az érdeklődését a téma. És azoknak is felkeltette, akik csak szeretik újságírónak hívni magukat. Ám a valódi oknyomozás luxus, amit már csak kevesen engedhetnek meg maguknak. És ők is hajlamosak a teljesség igénye nélkül, innen-onnan összeszedni egy-egy információmorzsát, hogy a nekik (vagy a munkáltatójuknak) tetsző tálalásban a nyilvánosság elé tárják a „teljes igazságot”. Pedig ennek a munkának óriási a felelőssége. Csupán azért említem meg mindezt, mert ennek a jelenségnek nagyon sok köze van a bangladesi sziámi ikreket szétválasztó magyar orvosok csapatában kialakult konfliktushoz, és ahhoz, hogy a konfliktus képes volt ennyire eszkalálódni. Mert mindenki megírta belőle azt a két négyzetcentimétert, amire éppen rálátott. Közben pedig az emberek nem értették, mi is történt, történik valójában. Miért kell erről még mindig írni és beszélni, amikor más nemzetek orvosai, akik ugyancsak sziámi ikreket választottak szét, elvégezték az emberfeletti munkát, aztán hazamentek, és nem veszekedtek utána a nyilvánosság előtt évekig? Ki és miért adott teret egy műbalhénak? Ki és miért nem adott teret a történet valódi mélységeinek? Ki volt az (kik voltak azok), aki (akik) farizeus módon belerondítottak ebbe a magyar csodába, hogy mára ne maradjon belőle semmi más, csak a szokásos hazai sárdobálás? Persze Jézus Krisztus nevében…”

Nyitókép: Képernyőfotó

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 141 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Ani40
2022. május 25. 18:07
Ennél undorítóbb, gyomorforgatóbb összeesküvést még nem láttam. Csókai úr, tartson ki, mert csak az igazság számít.
Sky82
2022. április 26. 00:36
Az egyik kommentben egy idegsebész nyilatkozott, mely igen érdekes: " Mindenki emberfeletti munkát végzett, kivéve Csókay-t, aki viszont borzasztó szövődményeket hagyott maga után. Ennek undorító elretusálását végezte sajtókapcsolataival egy évig, míg Bayer lekapcsolta. Csókay bárkivel, ha kell elvtelenül is összefog, akivel népszerűségét tudja növelni. Kérdezzék csak Debrecen, Szeged, Pécs, vagy Budapest vezető idegsebészeit ! "
Norbert82
2022. április 25. 15:26
Olvasom a sajtóban a végeláthatatlan hírfolyamot a kiváló bangladesi sziámi iker-szétválasztó műtétetek, a briliáns szakmai munka Csokay András altali pocskondiázását és lejáratását célzó hadjárat összes ütközetét. Sikerült jól bevásárolni ezzel -a szerintem Moffados "ügynök" Szász-al-, aki beépülve a magyar csapatba..és a hasznos idióta goj Csókay-t felhasználva próbálja/próbálta meg szétverni a hazai sebészek nemzetközi hírnevét, a briliáns szakértelmet és a munkát, a képességeket megkérdőjelezni.. Biztos, hogy ezért jó pénzt fizettek - az azóta már emigrált- Szásznak. Csókay meg úgy idióta, ahogy van, a szenteskedésével egyetemben..Nem kizárt, hogy az eredeti célpont ő volt. További sok sikert kívánok a magyar csapat munkájához !
artojan
2022. április 25. 00:37
Kárörvendő vigyort látok a libsibolsik arcán.Elégedetten dörzsölik össze a tenyerüket,remélve hogy sikerül éket verni a Csókay professzort támogató és a Bayer Zsoltot támogató jobboldali Mandíner olvasók között ,Az oldalt látogató balos csapat aktivitása a csúcson.Soha vissza nem térő alkalmat szimatolnak.Mint egy gyógyító kence a nagyon friss és nehezen gyógyuló ápr.3 kódjelű sebükre ,minden Csókay vs.Bayer vitáról szóló ,betű szó mondat.Ne adjuk meg nekik ezt a káröröm okozta mámorító érzést SOK SIKERT CSÓKAY ANDRÁS AZ ORVOSTUDOMÁNY,SOK SIKERT BAYER ZSOLT AZ ÚJSÁGÍRÁS TERÜLETÉN A MAGYAR NEMZET SZOLGÁLATÁBAN !
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!