Két külön programot is tartott az ellenzék, amelyek összekeveredtek

2022. március 09. 22:37

Érthetetlen szervezési anomália jellemzi az ellenzék csütörtökre meghirdetett programbemutatóját.

2022. március 09. 22:37
null
hvg.hu
hvg.hu

„Érthetetlen szervezési anomália jellemzi a közös ellenzék csütörtök estére meghirdetett programbemutatóját – írtuk, de mint utóbb kiderült a félreértést az okozta, hogy két külön programról volt szó.

Csütörtök este 6 órára, a Mindenki Magyarországa Mozgalom szervezésében »közös kiállásra a kormányváltás ügy mellett« rendezvényre küldött szét sajtómeghívókat múlt pénteken az ellenzéki összefogás, az Egységben Magyarországért. A regisztrációra buzdító meghívó alapján mások mellett Jeszenszky Géza volt külügyminiszter, Lukácsi Katalin MMM-alelnök, Ungváry Krisztián történész, Szél Bernadett országgyűlési képviselő és persze Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt felszólalására lehetett számítani.

Szerda reggel újabb emailben tájékoztatott az Egységben Magyarországért sajtóosztálya, hogy az este 6 órakor kezdődő rendezvény valójában közös ellenzéki programbemutató. Azt írták: »A mai nap 18:00 órától Csak felfelé! – Az emelkedő Magyarország programja címmel programbemutatót tartunk. Az eseményt a pártok, az Egységben Magyarországért és Márki-Zay Péter miniszterelnök-jelölt hivatalos Facebook oldalán valamint YouTube csatornáján követhetik figyelemmel.«

Délután 1-kor Márki-Zay Péter Facebook-oldalán megjelent egy poszt, miszerint nem a korábban közölt 6 órától, hanem este 7 órától követhető élőben a programbemutató. Közben egy Facebook-eseményt is létrehoztak a programbemutatónak, szintén 7 órás kezdéssel, de itt már a felszólalók között Márki-Zay Pétert és Szabó Tímeát leszámítva nyoma sem volt a korábbi meghívóban közölt neveknek, ezzel szemben egy sor új felszólaló nevét közölték Hadházy Ákostól Arató Gergelyen át Z. Kárpát Dánielig.

Két perccel az eredeti 6 órás kezdés előtt újabb email jött az Egységben Magyarországért sajtóirodájától, miszerint »a korábban 18 órára tervezett programbemutató technikai okok miatt csúszik, de még a mai nap figyelemmel követhetik a korábban említett felületeken.« A Facebook-esemény időpontja közben továbbra is 7 óra maradt. Ehhez képest nem sokkal 6 óra után Szél Bernadett Facebook oldalán elindult egy élő videó a rendezvényről, rajta az eredeti meghívóban írt első felszólalóval, Jeszenszky Gézával.

Közben fél 7 után jött a következő levél, miszerint »A Csak felfelé! – Az emelkedő Magyarország programja címmel tartandó programbemutatót 20 órától követhetik figyelemmel«. A legutolsó email-ekben már szó sem volt az eredetileg meghirdetett belvárosi hotelről, mint helyszínről, csak facebookos és youtube-os követésről. Közben a hvg.hu fotóriportere – akit előzetesen regisztráltunk – megpróbált bejutni a meghirdetett helyszínre 6 órakor. Először azt mondták neki, hogy az esemény nem sajtónyilvános, majd megnézték a regisztrációt, amit a szervezők kérésére küldtünk, és ott volt fotósunk neve, így mégis beengedték.

A borítóképet már fotóriporterünk készítette a helyszínen, miközben a rendezvényt csak Szél Bernadett facebookos élő videóján lehetett követni egy darabig. A programbemutató hivatalos Facebook eseményének időpontja közben 8 órára módosult, Márki-Zay Péter oldalán is csak egy, a már az este 8 órás kezdésre módosított poszt látható. Meglátjuk, mi történik 8 órakor, és beszámolunk a fejleményekről.”

Nyitókép: Márki-Zay Péter Facebook-oldala

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 45 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
ptrfarkas43
2022. március 10. 18:48
Hónapok óta csak lefelé, ami náluk az ellenkezőjét jelenti.
Gyzoltan
2022. március 10. 17:19
Kétségtelen leképzése a képességeknek! Sok sikert fiúk, lányok, nemet váltottatok már? -mert a példával elől kell járni!
Erdőmester
2022. március 10. 16:27
Na, hát körül-belül ez a fejetlenség, töketlenkedés várna ránk április 4-től, ha ez a bagázs kerülne hatalomra.
Ninini
2022. március 10. 15:40
Ezeknek elég azt megszervezni, hogy megfelelő időközönként levegőt vegyenek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!