Függetlenség

2022. február 04. 17:22

Hirohito nyilvánosan megtagadta isteni származását és lemondott a hatalmáról.

2022. február 04. 17:22
Pozsonyi Ádám
Demokrata

„Hirohito japán császárról olvasgatok. A világ legrégebbi, folyamatosan trónon ülő dinasztiája 1926-ban adta 124. uralkodóját, Hirohitót, kinek uralkodását a »felvilágosult béke« korszakának nyilvánították, számomra kissé érthetetlenül, lévén a második világháború felvilágosultnak erős jóindulattal talán nevezhető, de semmiképp nem nevezhető békének. Mindegy, ne feszegessük. A mindenkit rommá adóztató Mátyást nálunk igazságosként emlegetik, és a forradalom-ellenforradalom elnevezést sem használják túlzottan következetesen, úgyhogy ezen már ne akadjunk fenn. Lapozzunk.

Hirohito – hogy a lényegre térjek – nyilvánosan megtagadta isteni származását és lemondott a hatalmáról. Ezen az óriási tetten gondolkodom, és azon, vajon van-e hozzá fogható nagyság és bátorság korunkban.”

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
balbako_
2022. február 06. 09:28
A cikk lényege nem a japán császár, hanem a hazug Index és Telex.
Dr. Greta Grünberg
2022. február 05. 14:12
Annyi emberrel élni egy olyan kis szigeten, súlyosan fenntarthatatlan.
Senye Péter
2022. február 05. 09:03
Ami Mátyás király megítélését illeti, elegendő csak arra gondolni, ami utána következett.
patópál
2022. február 04. 23:56
Az, hogy Hirohito megtagadta-e isteni származását, a mai napig vita tárgya: https://en.wikipedia.org/wiki/Humanity_Declaration
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!