Pont úgy viselkednek, mint a pártállami szocializmus fejesei

2022. január 19. 11:47

Jár nekik a luxus Audi, a balatoni telek, a rózsadombi ingatlan.

2022. január 19. 11:47
null
Vásárhelyi Mária
Vásárhelyi Mária
Facebook

„A pártállami kapitalizmus vezetői pont úgy viselkednek, mint a pártállami szocializmus fejesei. Odaszólnak, rámordulnak, követelik, elintézik, kibulizzák, ellopják, áron alul megveszik. Rájuk – a komcsikhoz hasonlóan – nem vonatkoznak a szabályok, a törvények, az utasítások, az erkölcsi normák, ők az erkölcs és a jog  felett állnak. Úgy jár nekik a luxus Audi, a balatoni telek, a rózsadombi ingatlan, a luxus nyaralás, a gyermekeiknek a külföldi egyetemen tanulás, ahogy a szocializmusban a komcsi kádereknek járt a Zsiguli kiutalás, a balatoni pártüdülőkben a nyaralás, a telefon, a nyugati kiküldetés, gyermekeiknek az elitegyetemekre való bejutás, a hétvági telek a tó partján.  

A mai pártállami kádereknek ugyanúgy nem kell bizonyítani, teljesíteni, megdolgozni érte, kivenni a részüket a bajból. Nekik csak egy dolguk van, nap mint bizonyítani feltétlen lojalitásukat a vezér és a rendszer iránt és tanúbizonyságot tenni erkölcsi gátlástalanságukról.  Valamikor a nyolcvanas években volt egy hasonló botrány a jogi egyetemen, amikor pénzért adtak diplomát. Úgy emlékszem, hogy jó néhány oktató belebukott a történetbe. És ha nem is bukott bele, erkölcsileg kivégezte magát. Ma már nincs erkölcsi következménye semminek, »okosban elintézik« a vizsga vásárlást, a közbeszerzés megnyerését, a várbéli lakás kiutalását, a felszámolásokból kimazsolázott  javak lenyúlását, és közben röhögnek rajtunk, született balfékokon, akik még mindig nem tudtunk megszabadulni attól a rögeszménktől, hogy tisztességes úton szeretnénk  előre jutni, boldogulni, a munkával keresett jövedelmünkből próbálunk megélni, ami egyre reménytelenebb.  

Legyintenek és röhögnek rajtunk: OK, boomerek, Ok lúzerek. Ti csak teperjetek, próbálkozzatok, mi a páholyból figyelünk titeket. Nincs olyan dolog, amit pénzzel és befolyással ne tudnának elintézni, márpedig pénzük és befolyásuk számolatlanul van. Éppen, mint a pártállam idején. Csak ezek a mostaniak sokkal mohóbbak, gátlástalanabbak, telhetetlenebbek és szégyentelenebbek. Azt pedig már megtapasztalhattuk, hogy egy ilyen »elittel« hova jut az ország.”

Fotó: MTI

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 75 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2022. január 21. 09:03
Ápád miért vezette is vezette a Soros alapítványt? Mert olyan kutya nagy ellenálló volt?
Wezuv
2022. január 20. 10:06
Neked meg a disznóól, röfi. Amúgy meg ,igen, jár nekik. Én nem sajnálom, mert nekem nem lesz több, ha nekik nincs.
Sztiv177
2022. január 20. 07:23
Már a Néninek is szemet szúrt a Karácsony Gergely vezette városvezetés böszmesége? Nagyon jól felvázolta, hogy mi történne ha a Dobrev klán és csatlósai újra hatalomra kerülnének.
Krupp Skya
2022. január 20. 05:56
Mariska néni, üzent neked Juszt: Érted röfi?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!